Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ (KLEPTOCRACY) ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Γράφει ο Στέλιος Φενέκος*

Ένα από τα κυρίαρχα ερωτήματα που απασχολεί τους πολίτες και ανάδειξε η κρίση των τελευταίων ετών είναι:

“ποια είναι η πολιτική ιδεολογία που πρεσβεύουν τα κόμματα εξουσίας και ποιο πολιτικό σύστημα υπηρετούν:”
– Όλα υπέγραψαν μνημόνια,
– Όλα είπαν ψέματα στους πολίτες,
– Όλα αύξησαν τους φόρους, τις εισφορές και τα τέλη κάθε μορφής
– ‘Ολα προστάτευσαν τους δικούς τους στο δημόσιο και μας ξεγέλασαν με προσλήψεις από την πίσω πόρτα,
– ‘Ολα διατήρησαν τα προνόμια τους και το πελατειακό σύστημα και
– Όλα σφιχταγκαλιάστηκαν και συνεχίζουν να το κάνουν με βρώμικους και κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, που χρωστάνε τεράστια ποσά στις τράπεζες και στο δημόσιο, χρέη που καλούνται να επωμισθούν έμμεσα οι πολίτες, γιατί επιβαρύνουν όλη την οικονομία της χώρας.

Τα παρακάτω δείγματα ήλθαν να επιβεβαιώσουν αυτές τις πρακτικές και δεν μας αφήνουν αμφιβολίες για την κυρίαρχη ιδεολογία και το πολιτικό σύστημα που κυριαρχεί στην χώρα μας!

1. Η ΑΤΤΙΚΑ BANK και οι εμπλοκές που έγιναν με το διοικητικό συμβούλιο και τους ελέγχους που διατάχθηκαν στην επιχείρηση της γυναίκας του κ. Στουρνάρα, είναι μία πτυχή από όλα αυτά.
2. Η σπέκουλα με την λύση Πανταλάκη για Διευθύνοντα Σύμβουλο στην ΑΤΤΙΚΑ BANK, ενός ανθρώπου που απέτυχε και έχει ευθύνες για την καταστροφική πορεία της Αγροτικής, αποκαλύπτουν τις μεθοδεύσεις ΣΥΡΙΖΑ για χειραγώγηση της ΑΤΤΙΚΑ BANK ως κομματικό εργαλείο στους αδιαφανείς σκοπούς του.
3. Οι τηλεοπτικές άδειες δόθηκαν σε ανθρώπους με αμφιλεγόμενο ποινικό παρελθόν, με υπερβολικά τιμήματα (στην ουσία στον αέρα), και οι εγγυητικές επιστολές κατατέθηκαν χωρίς αντίκρισμα, είναι πράξεις οι οποίες αποκαλύπτουν αήθεις κομματικές προθέσεις.
4. Οι μεθοδεύσεις ολόκληρου του χρηματοπιστωτικού συστήματος, με την νομοθετική ευλογία και την ανοχή ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων και τον επί διετία έλεγχο κεφαλαίων (χωρίς ορατή προοπτική άρσης), λειτουργούν καταχρηστικά και τοκογλυφικά εις βάρος του μεγαλύτερου όγκου των πολιτών (οι διαπλεκόμενοι και οι κομματικοί εξακολουθούν να χαίρουν προνομιακής μεταχείρισης).
5. Οι πολίτες, αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, γιατί τους τα έχουν πάρει όλα με την παράλογη φορολογία, τον ΕΝΦΙΑ και τις ευφάνταστες έκτακτες εισφορές, για να καλυφθούν τα δημόσια χρέη τα οποία συνεχώς μεγαλώνουν.
6. Νέα σκάνδαλα πελατειακής πολιτικής συμπεριφοράς αποκαλύπτονται, νέες διαπλεκόμενες σχέσεις δημιουργούνται, παλιές επανεπιβεβαιώνονται, η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος συνεχίζεται όπως και η κατάχρηση των δημόσιων προνομίων, με ομαδικές πελατειακές προσλήψεις και με αλαζονεία και αυταρχισμό στην ενάσκηση της κυβερνητικής εξουσίας.

Τελικά η κυρίαρχη ιδεολογία του πολιτικού συστήματος, την οποία έχει ενστερνισθεί και η σημερινή κυβέρνηση είναι μία και μοναδική:

ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ και τίποτε άλλο!!!

Ότι άλλο επικαλούνται και λένε ότι πρεσβεύουν, είναι απλά ψεύτικο προκάλυμμα, αισχρό μασκάρεμα για τα προσχήματα!!!

*Ο Στέλιος Φενέκος είναι πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 18 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1 ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 18 Ο Παύλος ξεκινά μαθήματα με τη Βασιλική και εκδηλώνουν ο ένας στον άλλον τα αληθινά...