Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

H θα τον φάνε ή θα τους φάει. Eνας άνθρωπος σε λάθος κόμμα

Η θα τον φάνε ή θα τους φάει. Κατ΄αρχήν είναι ένας άνθρωπος σε λάθος κόμμα. Ενα βαθιά πελατειακό και γερασμένο κόμμα όπως είναι η ΝΔ (και το ΠΑΣΟΚ) που αφήνει τα περιθώρια στον Αλέξη Τσίπρα, παρά τα όσα έχουν προηγηθεί με τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα, να τους βγάζει τη γλώσσα. Ο Αδωνις είναι ο μόνος που διασώζεται από το βούρκο του πελατειακού κράτους και ο μόνος που μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις γιατί έχει τα κότσια να λέει τα πράγματα με το ονομά τους. Το κράτος έχει γονατίσει, σέρνεται. Οι φορολογούμενοι πολίτες έχουν ήδη δώσει στα χαράτσια και το σάλιο τους. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Και ποιά είναι η απάντηση του διεφθαρμένου πελατειακού κράτους; Να προσλαμβάνει κι άλλους κηφήνες στο κρατικό μαυσωλείο της Αγίας Παρασκευής ώστε ανάμεσα στους 1.000 τεμπέληδες να εντοπισθεί ο δεινότερος κυβερνητικός προπαγανδιστής.

Και δυστυχώς ο Τσίπρας καθώς περνάει το πρωί την εξώπορτα του σπιτιού του με προορισμό το Μαξίμου πάντα θα έχει στην διάθεσή του το επιχείρημα για τα δάνεια και τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα: Και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έπαιρναν θαλασσοδάνεια και αγύριστα. Αυτό το επιχείρημα δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η οικογένεια του οποίου είναι μέρος του σαπισμένου πολιτικού συστήματος.

Δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει κανείς βουλευτής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτό μπορεί να το αντιμετωπίσει ένας πολιτικός με την άγνοια κινδύνου του Αδωνι Γεωργιάδη χωρίς όμως το καπέλωμα της ΝΔ. Η ΝΔ είναι βαρίδι για τον Αδωνι. Είναι βαρίδι για τον Αδωνι να δίνει τις μάχες από τα έδρανα της Βουλής έχοντας στο πλευρό του (φωτογραφικά) την “κα Κρούγκμαν”, δηλαδή τον Θανάση Μπούρα.

Με αυτήν την ομάδα θα κάνει μεταρρυθμίσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Με όλους αυτούς που έκαναν τις καθαρίστριες ηρωίδες και έφεραν τον Τσίπρα στην εξουσία; Αντί να διώξουν με τις κλωτσιές τους τεμπέληδες που διόρισε ο Πάκης στην εποχή της παντοδυναμίας του έδιωξαν τις καθαρίστριες και έκαναν πρωθυπουργό τον Τσίπρα αφήνοντας στην φαρέτρα του κάθε είδους επιχείρημα.

Με θαλασσοδανεισμένους επιχειρηματίες-μηντιάρχες έκαναν νταλαβέρια όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Παρόμοιο εκμαυλισμό και παρόμοιες μεθόδους χρησιμοποιεί σήμερα και ο Τσίπρας. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα χρησιμοποιεί και τα ίδια πρόσωπα, την τεχνογνωσία τους στα βρώμικα κόλπα, γι΄αυτό δεν υπάρχει αντίδραση.

Σε ποια άλλη ευρωπαική χώρα θα πήγαινε επιχειρηματίας να αγοράσει δημόσια συχνότητα με καταπατημένα βοσκοτόπια και χρέη στην εφορία;

Αυτά μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβαίνουν. Και συμβαίνουν γιατί και οι προηγούμενοι είχαν κατεβάσει τον πήχυ της ηθικής στο επίπεδο του βούρκου.

O Aδωνις Γεωργιάδης είναι από τις ελάχιστες φωνές του αυτονόητου ανάμεσα σε ένα νοσηρό και φαύλο πολιτικό προσωπικό παραδομένο στον εκμαυλισμό της εξουσίας που έχει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να διασωθεί όταν η χώρα δίπλα του θα φλέγεται.

Η συζήτηση στην Βουλή για την Παιδεία απέδειξε ότι θα σερνόμαστε για πολλά-πολλά ακόμη χρόνια στο βούρκο της απελπισίας χωρίς να υπάρχει η ελπίδα απόδρασης…

killbill

Y.Γ>Μετά από απαίτηση εκατομμυρίων θεατών το “Κουρδιστό Πορτοκάλι”ξαναπροβάλλει την ταινία καταιγιστικής δράσης Σπίρτζης, το λαμόγιο, το Αρχιλαμόγιο με πρωταγωνιστή τον Αδωνι Γεωργιάδη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ