Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Eurasia Group: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο επόμενος Έλληνας πρωθυπουργός

Στην σοβαρή καθυστέρηση της εφαρμογής των προαπαιτούμενων που απαιτούνται για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δις αναφέρεται το Eurasia Group.

Μάλιστα, η εταιρεία ανάλυσης και παροχής πληροφοριών, συνδέει τη δυστοκία της κυβέρνησης με την παγιωμένη δημοσκοπική διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και με τίτλο «Η μέρα της μαρμότας» κάνει αναφορά το αποτέλεσμα της χθεσινής δημοσκόπησης «ενισχύει την πεποίθησή μας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, πιθανότατα του χρόνου».

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής αναλυτής για την Ευρώπη, Mutjaba Rahman: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει μείνει πολύ πίσω στο πρόγραμμα αφού κωλυσιεργεί στην εφαρμογή των milestones», και υπενθυμίζει ότι η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων θα έπρεπε να έχει συμβεί εδώ και δύο μήνες.

Μεταξύ άλλων, ο Rahman τονίζει ότι «η Γερμανία είναι ενοχλημένη από την έλλειψη προόδου στο θέμα του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων», ενώ υπογραμμίζει ότι «η κακή συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ διευκολύνει τους δανειστές να κρύψουν τις διαφορές τους και να κατηγορήσουν την Ελλάδα».

Παράλληλα, ο ίδιος χαρακτηρίζει την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ «πολιτικά αφελή καθώς το μόνο που κάνει είναι να σηματοδοτεί προς τους δανειστές ότι η κυβέρνηση θέλει να σταματήσεις τις μεταρρυθμίσεις μόλις τελειώσει το πρόγραμμα το 2018».

paraskhnio.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 98 (VIDEO)

Δείτε τα επεισόδια του β κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ που βλέπουμε στον ΑΝΤ1 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 98 Η Γεωργία είναι πυρ και μανία με τον Στρατή...