Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έρχονται εποχές “deutsche welle” και “BBC”

Του Γιώργου Κράλογλου

Εκλογές ούτε σκέψη. Ανάπτυξη ούτε για δείγμα. Πλεονάσματα ακλόνητα στα 3,5% με φόρους και φέσια στην αγορά. Και οι 153 γαντζωμένοι στην εξουσία να μάχονται τον “δαίμονα εχθρό”. Την ελεύθερη ενημέρωση. Αλλά τα “έτοιμα” του κοσμάκη τελειώνουν. Ο κορβανάς θα μαζέψει 25-30% λιγότερα από όλους τους φορολογικούς στόχους. Πως θα πληρωθούν οι Καρανίκες το 2017;

Τα πράγματα (για τις ημέρες που ζούμε και τις ημέρες που έρχονται να μας θυμίσουν εποχές που ψάχναμε -εφημερίδες και αναγνώστες- τις πραγματικές ειδήσεις σε “deutsche welle” και “BBC”) μιλάνε από μόνα τους και λένε όλη την αλήθεια.

Μου είναι δύσκολο δε να καταλάβω τι άλλο θέλουμε για να κατανοήσουμε αυτά που συμβαίνουν στον τόπο ώστε απομακρύνοντας το “μαύρο” της κυβερνητικής προπαγάνδας να αντικρίσουμε τη γυμνή αλήθεια των μελλούμενων.

Την Πέμπτη μετά την κωμωδία (που δεν θα ανέβαζε ούτε το “Δελφινάριο”) η κυβέρνηση σείοντας καμπάνες… ανήγγειλε πως θα μαζέψει 246 εκατ. ευρώ από τις τηλεοπτικές άδειες για 4 κανάλια κλείνοντας άλλα τόσα και περισσότερα ως περιττά…

Την ίδια ημέρα ο πρωθυπουργός εγκαινιάζοντας (τέταρτη φορά εγκαινίων) την Ολυμπία οδό μοίρασε στους φτωχούς… τα 246 εκατ. ευρώ που ούτε τα έχει πάρει ούτε είναι βέβαιο ότι τελικά θα τα πάρει…

Ποια είναι η εικονική πραγματικότητα που προφανώς επιδιώκει να παρουσιάσει η κυβέρνηση;

Ότι πάταξε τη διαπλοκή στα μέσα ενημέρωσης. Έβαλε τους νταβατζήδες των μέσων ενημέρωσης να πληρώσουν τα μαλλιοκέφαλά τους και έτσι περιφρούρησε για το καλό του λαού την ενημέρωση… ενώ έβγαλε και παραδάκι για τους εξαθλιωμένους πολίτες…

Ποια είναι όμως η αλήθεια που θέλει να σκεπάσει ο κυβερνητικός θίασος πουλώντας ελπίδες σε αφελείς και εγκάθετους;

Ότι την Πέμπτη οι συνταξιούχοι (μοναδικοί “χρηματοδότες” της αγοράς) έχασαν από 10%-40% στις επικουρικές και τα επιδόματα.

Τη Δευτέρα 2.500 ιδιοκτήτες ακινήτων (και κληρονόμοι που δεν πρόλαβαν να κάνουν αποποίηση της κληρονομιάς) παρέλαβαν ισάριθμα κατασχετήρια ενώ, οι περισσότεροι, έχουν ήδη στην τσέπη τους και ειδοποιητήρια Τραπεζών για πλειστηριασμό των ίδιων ακινήτων!!!

Το Σάββατο πληροφορήθηκαν από την ΓΣΕΒΕΕ (Capital.gr χθες) ότι 18.100 επιχειρήσεις θα κλείσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2016, και θα απολυθούν 38.000 εργαζόμενοι ενώ το 28,1% των επιχειρήσεων προτίθεται να μειώσει μισθούς ή ώρες εργασίας τους επόμενους μήνες.

Επίσης πως 45.000 επιχειρήσεις έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με κατασχέσεις ή δέσμευση λογαριασμών, ενώ το 98% δεν θα προβεί σε οποιαδήποτε επένδυση αφού οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία αγγίζουν τα 90 δισ. ευρώ, στα ασφαλιστικά ταμεία τα 26 δισ. ευρώ, στη ΔΕΗ τα 3 δισ. ενώ και τα “κόκκινα” δάνεια υπολογίζονται στα 116 δισ. ευρώ.

Ποιά είναι η εικονική πραγματικότητα-απάντηση στα παραπάνω, που ήδη προβάλλει η προπαγάνδα μέχρι να πάρει τη “σκυτάλη” προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το προσεχές Σάββατο από το βήμα της ΔΕΘ;

Ότι όλα αλλάζουν στην οικονομία μετά την πάταξη της διαπλοκής και τα “νέα τζάκια” που καταφθάνουν, από τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα μέχρι τη νέα επιχειρηματική μορφή της κλειστής κρατικής Κοινωνικής Οικονομίας.

Η προπαγάνδα ξεκίνησε, προ δεκαημέρου, με το αριστερό σύνθημα “…Κάτω η νοοτροπία της επιχείρησης με ιδιώτες και αφεντικά. Ζήτω η Κοινωνική Οικονομία”.

Αυτήν την οικονομία κλειστού κρατικού σχεδιασμού με συνεταιρισμούς, Ενώσεις, και κρατική επιχειρηματική παρουσία θα περάσει ως όραμα και στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός μιλώντας για εντός και εκτός της Ελλάδος εχθρούς που δεν άφηναν μέχρι τώρα το κράτος να κάνει τη δουλειά του. Ταυτόχρονα θα “απειλήσει” τους δανειστές ότι θα χάσουν τα λεφτά τους αν δεν μειώσουν τα πλεονάσματα στο 2,5% τουλάχιστον.

Βεβαίως οι δανειστές, που έμαθαν το αριστερό παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν γιατί χωρίς αριστερούς δεν πρόκειται να πουληθεί το κράτος και να φτωχύνουν όλοι οι Έλληνες, σε επίπεδο Βενεζουέλας, ώστε να πάρουν πίσω τα δανεικά.

Ποια όμως είναι η ωμή πραγματικότητα που επιδιώκουν να σκεπάσουν οι 153, γραπωμένοι στην εξουσία, δίδοντας ελπίδες σε κάθε μορφής κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες που περιμένουν δουλειές ή να μοιραστούν δουλειές με το καθεστώς της Κοινωνικής Οικονομίας;

Ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα, από τις 28 της Ε.Ε., που έχει μείνει ενταγμένη σε μνημόνια. Το ΑΕΠ οδεύει προς μείωση 0,3% στο 2016. Τα 86 δισ. του αριστερού μνημονίου θα πληρωθούν μέχρι δεκάρας με τα 320 δισ. του συνολικού χρέους.

Η εικόνα δε αυτή (μαζί με την υπερφορολόγηση) σημαίνει ότι η κυβέρνηση αποχαιρετά οριστικά κάθε μορφή επένδυσης (λόγω απώλειας της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία). Έστω και αν ετοιμάζεται να καλωσορίσει… την “κατάψυξη” στα εργατικά δικαιώματα και την (γερή) κινητικότητα… σε κρατικούς υπαλλήλους ως “μήνυμα προκαταβολής” προς κάθε κρατικοδίαιτο “επιχειρηματία επενδυτή” που θα αναλάβει ρόλο στα “νέα τζάκια”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ