Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στουρνάρας: Οι σχέσεις μου με το Μαξίμου δεν χάλασαν ποτέ

Έπεσαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης κυβέρνησης-Στουρνάρα, μετά το απογευματινό τετ α τετ στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος δήλωσε: η υπόθεση του ελέγχου στην εταιρεία της συζύγου του, «δεν μπορεί να βάλει σκιές μεταξύ της ΤτΕ και της Κυβέρνησης».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει σχέδιο αποκαθήλωσής του από την κεφαλή της Τράπεζας της Ελλάδας δήλωσε πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι είχε μια συζήτηση σε καλό κλίμα, μόνο για άλλα θέματα, με τον Πρωθυπουργό, ενώ ερωτηθείς αν είναι καλές οι σχέσεις με το Μαξίμου είπε «δεν είχαν χαλάσει ποτέ».

Αναφερόμενος στη σύζυγό του, Λίνα Νικολoπούλου, ο Γιάννης Στουρνάρας είπε: «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η σύζυγος μου, με την οποία ζω εδώ και 40 χρόνια, είναι το έντιμο και ειλικρινές άτομο στον πλανήτη. Έχει σπιλωθεί και παλεύει μόνη της, υπερασπίζεται τον εαυτό της με τον συνήγορο της».

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως στο επίκεντρο της συζήτησης με τον πρωθυπουργό βρέθηκε η πορεία της οικονομίας και το τραπεζικό σύστημα και όχι η υπόθεση έρευνας της Εισαγγελίας Διαφθοράς στα γραφεία της συζύγου του.

«Ανεξάρτητος ο ρόλος του ΤτΕ»

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι: «Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της, κανένας δεν μπορεί και δεν δικαιούται να παρέμβει στο έργο της. Οπως δήλωσε και ο Διοικητής καμία σκιά δεν υπάρχει ούτε υπήρξε στη θεσμική σχέση της κυβέρνησης με την ΤτΕ. Εργαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος σε μια φάση που αρχίζουν να εμφανίζονταν θετικά σημάδια όπως μείωση κόκκινων δανείων, σταδιακή επιστροφή καταθέσεων και σαφής ένδειξης ανάκαμψης της οικονομίας».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός φέρεται να υπογράμμισε στον κ. Στουρνάρα τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στο ανεξάρτητο του ρόλου του διοικητή της ΤτΕ καθώς και στο ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται σκιές στη θεσμική συνεργασία ανάμεσα στα δυο μέρη.

Του επισήμανε δε, όπως λέγεται, ότι δεν είναι πολιτικός και ότι ο ρόλος του διοικητή της ΤτΕ είναι ανεξάρτητος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 148 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ που βλέπουμε στο Mega. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 148 Όσο παρατείνεται η παραμονή της Χάιδως στο μοναστήρι,...