Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Γιατί η ΝΔ δεν κερδίζει από τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ

«Γιατί η ΝΔ δεν κερδίζει από τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ;». «Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βγαίνει πιο επιθετικά στην κυβέρνηση;» Είναι δύο ερωτήματα που ακούγονται συχνά τις τελευταίες ημέρες κυρίως σε συζητήσεις γαλάζιων στελεχών. Η Πειραιώς έχει απαντήσεις και για τα δύο και είναι αλληλένδετες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, είναι στρατηγική επιλογή η επίθεση προς την κυβέρνηση να γίνει κλιμακωτά με κορύφωση τη ΔΕΘ.

Ήδη χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ένα πρώτο δείγμα αυτής της στρατηγικής, παρεμβαίνοντας δημόσια για την πορεία της οικονομίας, με αφορμή την καθυστέρηση της εκταμίευσης της δόσης, λόγω των κυβερνητικών χειρισμών. Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα, χρησιμοποίησε πρώτο πρόσωπο και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι «συνεχίζει να κοροϊδεύει απροκάλυπτα τους πολίτες».

Με σκληρή γλώσσα, ο κ. Μητσοτάκης αφού ξεκαθάρισε ότι τον καθιστά υπεύθυνο «για την κατηφόρα της οικονομίας και την επιδείνωση της καθημερινότητας των πολιτών» τον κάλεσε να παραιτηθεί, «αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί». Το στενό pressing στον κ. Τσίπρα και στο Μέγαρο Μαξίμου πρόκειται να ενταθεί στις επόμενες μέρες και θα αφορά όλα τα μέτωπα, όχι μόνο της οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, συνέχεια θα δοθεί από την Πειραιώς και στο ζήτημα της αδειοδότησης των καναλιών, όπως φάνηκε και από τη νέα ερώτηση που κατέθεσαν χθες 55 βουλευτές της ΝΔ για το πόθεν έσχες των «υπερθεματιστών», σε συνέχεια της ερώτησης που είχαν καταθέσει την προηγουμένη 53 γαλάζιοι βουλευτές σχετικά με τις δηλώσεις Καμμένου για «μαύρο χρήμα» και «πιέσεις» από τον κ. Καλογρίτσα για να πάρει άδεια τηλεοπτικού σταθμού.

Στη στρατηγική της αποδόμησης του κ. Τσίπρα εντάχθηκε χθες και το βίντεο των 120 δευτερολέπτων που δόθηκε στη δημοσιότητα στα social media από τη Συγγρού και στο οποίο παρουσιάζεται ο πρωθυπουργός στην περσινή ΔΕΘ, να «λέει ένα ψέμα ανά τρία λεπτά». Με βάση το σχεδιασμό αυτό, οι στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη έχουν προσδιορίσει την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη ως την αφετηρία, από την οποία και έπειτα θα μετρηθεί κατά πόσο οι πολίτες πείθονται από το λόγο της ΝΔ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, o αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη του κόμματός του για έξοδο από την κρίση, που δεν θα περιλαμβάνει μόνο το κυβερνητικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η ΝΔ μετά τις εκλογές, αλλά και μια δέσμη συγκεκριμένων μέτρων, άμεσα εφαρμόσιμων, που μπορούν να ανατάξουν την οικονομία και να ανακουφίσουν μεγάλες κοινωνικές ομάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΠΑΡΑΛΙΑ: Ο Νικήτας εξαφανίζεται

Καταιγιστικές εξελίξεις στο σημερινό επεισόδιο της νέας τηλεοπτικής σειράς της ΕΡΤ Η ΠΑΡΑΛΙΑ Ο Λοΐζος διασώζεται από την επίθεση εναντίον του και καταβεβλημένος στο νοσοκομείο...