Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Θα του φορέσουν και γραβάτα του Τσίπρα

Ημέρα με την ημέρα όλα γίνονται και πιο ξεκάθαρα. Που το πηγαίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τι επιδιώκουν και τι θα πετύχουν οι θεσμοί. Γιατί δανειστές και κρατικοδίαιτοι τα βρίσκουν και θα τα βρίσκουν (σε όλα τα επίπεδα) με τον Αλέξη Τσίπρα. Και γιατί η κυβέρνηση επιτίθεται με χυδαιότητες στιλ Πολάκη στις αντιδράσεις των κοινωνικών ομάδων.

Οπότε, όπως λέει και ο ποιητής, “…γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελούν (από Ευρώπη μέχρι Αμερική) οι δανειστές πατέρα;”.

Γιατί από το 2009 μέχρι και το 2015 κανείς πολιτικός, κανένα κόμμα, και καμία κυβέρνηση εκτός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σκέφθηκε να διαλύσει εντελώς τον ιδιωτικό τομέα, να στείλει την μεσαία τάξη στα συσσίτια, να πουλάει την κρατική περιουσία, να φθάσει τους μισθούς σε επίπεδα Βουλγαρίας και να κατακρεουργήσει τις συντάξεις “βαφτίζοντας” όλα αυτά μεταρρυθμίσεις!!!

Γιατί κανείς, κανένα κόμμα και καμία κυβέρνηση εκτός των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έδειξαν την προθυμία… να διαλύσουν την κρατική υγεία, την Παιδεία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (επειδή είναι ιδιωτικές) την αγορά ακινήτων, την ιδιοκτησία, και να τα περάσουν στο λαό ως δικαιοσύνη στην πατρίδα!!!

Γιατί κανείς από τους άλλους, τους παλιούς, δεν σκέφθηκε αντί να εφαρμόσει τη χουντική λογοκρισία με λογοκριτή (κατά σύμπτωση ήταν κάποιος ονόματι Παππάς) να κλείσει (δια νόμου) πέντε τηλεοπτικά κανάλια και να παραδώσει άδειες σε “νέα τζάκια” κρατικοδίαιτων να απολαμβάνουν τα “αγαθά” της ελεγχόμενης κρατικής διαφήμισης!!!

Γιατί οι πολιτικοί και τα κόμματα μέχρι το 2015 υπέγραφαν μνημόνια για δανεικά αλλά επιμένοντας σε κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας δεν αναγνώριζαν τα δικαιώματα των “ευεργετών”-δανειστών!!!

Και ας έλθουμε στο από εδώ και πέρα καθώς ο Γιουνκέρ δεν θα άνοιγε τα πακέτα του (ειδικά τώρα από 350 εκατ. ευρώ θα πάνε στα 650 εκατ.) σε ελληνική κυβέρνηση αν δεν έβαζε “κορσέ” στην ελληνική οικονομία ώστε να ελέγχει τη διανομή πόρων και δράσεων.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι Γιουνκέρ και οι δανειστές δεν εμπιστεύονται λεφτά της Ε.Ε. σε πιθανή ελληνική κυβέρνηση που θα επιτρέψει ελεύθερα στις ιδιωτικές επενδύσεις να βγάλουν τη χώρα από την κρίση διανέμοντας και πόρους της Ε.Ε.

Γι’ αυτό οι πόροι Γιουνκέρ θα δοθούν στη σιγουριά των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επειδή θα διανεμηθούν από το κράτος, σε κρατικοδίαιτους και ελεγχόμενα από την κυβέρνηση “νέα τζάκια”.

Κερδίζουν έτσι με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια… Από την μια δίνουν λεφτά για την ελληνική ανάπτυξη την οποία και υποδεικνύουν…

Και από την άλλη εξασφαλίζουν χρηματοδότηση συγκεκριμένων προγραμμάτων (υπό τον πλήρη έλεγχο του κράτους) στην ενέργεια, στα οδικά έργα, στο μηχανογραφικό, στις μεταφορές, στα λιμάνια και στα αεροδρόμια που έχουν περάσει ή θα περάσουν (το 2017-2018) με ιδιωτικοποιήσεις, αναθέσεις και πωλήσεις και σε ευρωπαϊκά συμφέροντα.

Ποιος άλλος μπορεί να τα κάνει όλα αυτά στην Ελλάδα εκτός από μια κυβέρνηση χωρίς δισταγμούς, με μίσος για την ιδιωτική οικονομία και χωρίς ελάχιστο ενδιαφέρον για την αστική κοινωνία.

Στον ελληνικό λαό έχει καλλιεργηθεί τόσο έντονα το συναίσθημα της εκδίκησης (έναντι των πάντων) ώστε να αποδέχεται ακόμη και επαγγελματίες δολοφόνους, ληστές, εμπρηστές και κάθε μορφής αλητεία ως “ιδεολόγους” αρκεί να κοτσάρουν “επαναστατική” ταμπέλα και να βγάζουν προκηρύξεις.

Συνεπώς τι έχουν να χάσουν δανειστές και θεσμοί από την κατάσταση Βενεζουέλας στην Ελλάδα (μέχρι να πάρουν τα λεφτά τους) αφού σε αντίθετη περίπτωση οφείλουν να αναγνωρίσουν δικαιώματα πραγματικής οικονομικής ανάπτυξης που σημαίνει προσέλκυση μόνο ιδιωτικών επενδύσεων και επενδυτών και διανομή των πόρων και της Ε.Ε.

Έτσι όμως διακινδυνεύουν την κυριαρχία τους σε μια χώρα του Νότου της Ευρώπης που μπορούν, ανά πάσα στιγμή, να πετάξουν από την ευρωζώνη και την Ε.Ε. ως “μαύρο πρόβατο” για να συνετίσουν (αν χρειαστεί) Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρο και Ανατολική Ευρώπη όπου δεν περνάνε παιχνίδια κυριαρχίας.

Βεβαίως όλα αυτά δεν μας συμβαίνουν και δεν θα συμβούν χωρίς δωράκια στην κυβέρνηση. Αλλά και σε εμάς ως λαό.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα “εισπράξει” στο τέλος του 2018 τη (χρήσιμη για τις εκλογές του 2019) αναδιάρθρωση του χρέους μαζί με πακέτα Γιουνκέρ και ΕΣΠΑ για να έχει να λέει… κατά την (μέχρι τότε) παραμονή του στην εξουσία. Εμείς θα δούμε τον Τσίπρα να φοράει γραβάτα στη Βουλή (το έταξε στους δανειστές) ελπίζοντας να αλλάξει και η αισθητική μπακαλομανάβηδων και φρικιών που θα σπεύσουν να τον μιμηθούν. Τίποτε άλλο.

Γιώργος Κράλογλου

capital.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστροφή εισφορών, ύψους 4,1 εκατ. ευρώ, σε χιλιάδες επαγγελματίες – Ποιοι πληρώνονται την Τετάρτη

Την Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, πραγματοποιείται η πέμπτη από τις διαδοχικές καταβολές ποσού 4.174.489,98 ευρώ σχετικά με την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών κλάδων...