Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ασκήθηκε δίωξη στον Ροβέρτο Σπυρόπουλο για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ

Δίωξη εναντίον του Ροβέρτου Σπυρόπουλου ασκήθηκε από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές για δάνεια που έχει πάρει στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ, όπως αποκαλύπτουν τα parapolitika.gr.

Ο κ. Σπυρόπουλος ήταν υπεύθυνος για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ επι σειρά ετών. Η δίωξη ασκήθηκε με αφορμή το πόρισμα των έξη εταιριών που είχαν αναλάβει να κάνουν έλεγχο στα ταμεία του κόμματος. Η υπόθεση αναμένεται να έχει ραγδαίες εξελίξεις καθώς πιθανότατα στο κάδρο θα μπουν και άλλα πολιτικά πρόσωπα αλλά και τραπεζικά στελέχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορία της απιστίας βασίζεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν παραστατικά για το ποσό των 15 εκατ. ευρώ παρότι ζητήθηκαν από τον εισαγγελέα που διενεργούσε την έρευνα. Επίσης την περίοδο 2007 – 2009 εμφανίζεται να φυλάσσεται το ποσόν αυτό στο ταμείο του κόμματος, παρότι προερχόταν κυρίως από δάνειο 9,5 εκατ. ευρώ που είχε λάβει το κόμμα από 4 τράπεζες.

Η κατηγορία της απάτης βασίζεται κυρίως στο γεγονός ότι ο κ. Σπυρόπουλος, ζητώντας και λαμβάνοντας δάνειο 5 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Αττικής, εγγράφως έδωσε ως εγγύηση για το δάνειο την κρατική επιδότηση στο κόμμα, παρότι την ίδια εγγύηση είχε δώσει σε άλλες τρεις τράπεζες από τις οποίες επίσης είχε δανειοδοτηθεί το συγκεκριμένο κόμμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1 ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 Μετά την τραγική εξέλιξη με την Όλγα, η Μαρίκα συγκλονισμένη αναζητά την Βικτωρία, ώστε...