Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξέμειναν από τρόφιμα τα σχολεία της Βενεζουέλας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την δεύτερη μεγαλύτερη πολιτεία της Βενεζουέλας ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Henrique Capriles, λόγω της έλλειψης τροφίμων στα δημόσια σχολεία της χώρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση για “άστοχες πολιτικές”.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ηγέτης της πολιτείας Miranda, Capriles, που ηγείται εκστρατείας για την απομάκρυνση του Maduro, κατηγορεί τον Πρόεδρο της χώρας για την οικονομική κρίση που έχει ως αποτέλεσμα τις σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα.

Η κήρυξη της έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στον Capriles να προχωρήσει σε εκτροπή της χρηματοδότησης σε τρόφιμα για σχολεία, γηροκομεία και εγκαταστάσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες. Επιπλέον του επιτρέπει να καταφύγει στον ιδιωτικό τομέα και σε οργανώσεις για να ζητήσει βοήθεια σε σχέση με τα τρόφιμα.

“Δεν υπάρχει αρκετή τροφή για τους κατοίκους της χώρας”, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να κρύψει το πραγματικό πρόβλημα που είναι η έλλειψη παραγωγής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ που θα βλέπουμε στην ΕΡΤ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 Επεισόδιο 7 Ο Λουκάς βλέπει τα απειλητικά σημάδια και μπροστά στον κίνδυνο...