Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άκυρη η προκήρυξη των εκλογών της ΕΠΟ

Την ακύρωση των εκλογών της ΕΠΟ, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να γίνουν την 01/10 στα Χανιά αποφάσισε το Διαιτητικό Δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την προσφυγή έξι Ενώσεων (Μακεδονίας, Αιτωλοακαρνανίας, Ανατολικής Αττικής, Θεσσαλίας, Σάμου, Γρεβενών).

Το διατακτικό αναφέρει ότι η απόφαση ελήφθη «λόγω μη εκλογής των αρμοδίων καταστατικών οργάνων για την οργάνωση και εποπτεία της εκλογικής διαδικασίας (Εκλογική Επιτροπή)».

Με βάση αύτην την απόφαση θα πρέπει να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και να ορίσει σε διάστημα όχι λιγότερο των 15 ημέρων έκτακτη ΓΣ από την οποία με μυστική ψηφοφορία να προκύψει η “εκλογική επιτροπή”. Στην συνέχεια θα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου η Ε.Ε. και να ορίσει σε διάστημα όχι λιγότερο του ενός μήνα Γ.Σ. με θέμα τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας Εκτελεστικής Επιτροπής.

Πηγές από την ΕΠΟ αναφέρουν ότι οι ενέργειες θα γίνουν γρήγορα ώστε εκλογές να γίνουν εντός Οκτωβρίου.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία του συνεδρίαση έλαβε την παρακάτω αποφάση.

Προσφυγή-αίτηση των: 1.ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, 2.ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, 3.ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, 4.ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, 5.ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΑΜΟΥ, 6.ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, κατά 1) της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, 2) της από 25/08/2016 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να πραγματοποιηθεί η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-μελών της ΕΠΟ την 1η Οκτωβρίου στη Γεωργιούπολη Χανίων για την εκλογή νέου προέδρου, νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης, της από 30/08/2016 με αριθμ. πρωτ. 24937/2016 πρόσκλησης της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που απεστάλη προς τις Ενώσεις-Μέλη της Ε.Π.Ο., καθώς και του από 30/8/2016 με αριθμ. πρωτ. 24937/2016 ενημερωτικού σημειώματος προς όλες τις Ενώσεις-μέλη της Ε.Π.Ο. και 3) Κάθε άλλης συναφούς πράξης ή απόφασης της Ε.Π.Ο. που συνδέεται με τις παραπάνω πράξεις και αποφάσεις της.

Απόφαση: Δικάζει αντιμωλία των διαδίκων. Δέχεται την κρινόμενη προσφυγή. Διαπιστώνει την ακυρότητα αυτών και: Κηρύσσει άκυρες: α) την από 25/8/2016 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να πραγματοποιηθεί η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ, την 1.10.2016 στη Γεωργιούπολη Χανίων για την εκλογή νέου Προέδρου, νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης, β) την από 30/8/2016 με αριθμ. πρωτ.24937/2016 πρόσκληση για τη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που απεστάλη στις Ενώσεις-Μέλη της ΕΠΟ και γ) το από 30/8/2016 με αριθμ. πρωτ. 24937/2016 ενημερωτικό σημείωμα προς όλες τις Ενώσεις-Μέλη της ΕΠΟ, λόγω μη εκλογής των αρμοδίων καταστατικών οργάνων για την οργάνωση και εποπτεία της εκλογικής διαδικασίας (Εκλογική Επιτροπή)».

kathimerini.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ