Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Εκλογές στη Δημοκρατική Ευθύνη! Παπαλιάγκας, Τσίρης και Χατζηθεοφάνους οι επικεφαλής

Τα όργανα της Δημοκρατικής Ευθύνης στον δρόμο προς το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο εξέλεξαν χθες τα μέλη του φορέα.

 Η 1η συνεδρίαση του προσωρινού Γενικού Συμβουλίου της «Δημοκρατικής Ευθύνης» εξέλεξε ομόφωνα το 9μελές Εκτελεστικό Συμβούλιο καθώς και την τριμελή Συντονιστική Επιτροπή του κόμματος.

Το προσωρινό Εκτελεστικό Συμβούλιο αποτελούν αλφαβητικά οι κκ.:
Σπύρος Ζαφείρης
Σωτήρης Θεοδωρόπουλος
Γιάννης Μητλιάγκας
Θωμάς Παπαλιάγκας
Βασίλης Σαββίδης
Πέτρος Στάγκος
Ανδρέας Τζουραμάνης
Παναγιώτης Τσίρης
Γιώργος Χατζηθεοφάνους

Την Εκτελεστική Επιτροπή συντονίζει η τριμελής Συντονιστική Επιτροπή, που απαρτίζουν αλφαβητικά οι κκ.:
Θωμάς Παπαλιάγκας
Παναγιώτης Τσίρης
Γιώργος Χατζηθεοφάνους.

Η 3μελής Συντονιστική Επιτροπή θα έχει την πολιτική διαχείριση, θα συντονίζει τις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου και την προσυνεδριακή διαδικασία και θα αναλάβει αποκλειστικά την πολιτική εκπροσώπηση του κόμματος.

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης ανεξάρτητος Βουλευτής Β΄ Αθήνας, αναλαμβάνει υπεύθυνος κοινοβουλευτικού έργου.

Στη διαδικασία που έγινε στο FOUND.ATION συμμετείχαν τα μέλη του προσωρινού Γενικού Συμβουλίου και περισσότερα από 200 μέλη και φίλοι της «Δημοκρατικής Ευθύνης».

Ο πρώην υπουργός κ. Αλ. Παπαδόπουλος εξακολουθεί να στηρίζει την προσπάθεια του νέου αυτού φορέα, δίχως, ωστόσο, να έχει κάποια επίσημη θέση. Αλλωστε, τόσο ο ίδιος όσο και στελέχη της Δημοκρατικής Ευθύνης τονίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι δεν πρόκειται για ένα «κόμμα Παπαδόπουλου». Γίνεται, βέβαια, αντιληπτό ότι η εμπειρία και οι από πολλών ετών εκπεφρασμένες απόψεις του κ. Παπαδόπουλου είναι χρήσιμες για ένα τέτοιο εγχείρημα. Ο κ. Παπαδόπουλος έχει ευθύς εξαρχής θέσει μόνο μία προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στην προσπάθεια: Να παραμείνει η Δημοκρατική Ευθύνη κόμμα συλλογικό, με στόχο να διεκδικήσει τον χώρο ο οποίος σφυροκοπείται σήμερα στις συμπληγάδες ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

Επειτα από τις χθεσινές αποφάσεις, ο κ. Χ. Θεοχάρης, ο μόνος βουλευτής της Δημοκρατικής Ευθύνης, περιορίζεται στην ευθύνη του κοινοβουλευτικού τομέα του κόμματος.
Αλλωστε, οι χθεσινές αποφάσεις για συλλογική ηγεσία είναι και αποτέλεσμα αντιδράσεων στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Ευθύνης, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα εκπεμπόταν η εικόνα δημιουργίας ενός «κόμματος Θεοχάρη» σύμφωνα με όσα αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας “Καθημερινή”.

Σκοπός, όπως έλεγαν επιτελείς του κόμματος, είναι τα νεότερα –και άγνωστα ως προς την παρουσία τους στα ΜΜΕ, αλλά γνωστά για τη δράση τους στις τοπικές κοινωνίες– στελέχη να «αιματώσουν» τον δημόσιο λόγο και να κινηθούν πέρα από τη γενικόλογη και παραπλανητική ατζέντα που επικρατεί στη χώρα αυτή την περίοδο. Αυτά τα στελέχη, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, πρέπει να φύγουν από την εξέδρα του παρατηρητή και να εισέλθουν στον στίβο της πολιτικής.

Ως προς τη γενική κατεύθυνση της Δημοκρατικής Ευθύνης, οι επιτελείς της δεν αρνούνται ότι στόχος είναι η διεκδίκηση του χώρου της –εν ευρεία τη εννοία– Κεντροαριστεράς. Ωστόσο, διευκρινίζουν ότι δεν υπάρχει καμία στόχευση συνεργασίας ή ακόμη και διεργασίας (πολλώ δε μάλλον ένταξης) σε κάποιο από τα κυοφορούμενα σχήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ