Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού είναι μία δικαίωση όσων έδωσαν την πολιτική μάχη για τη νομιμότητα στο τηλεοπτικό τοπίο και την αποκόμιση εσόδων για το δημόσιο» είπε μιλώντας Στο Κόκκινο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σύμφωνα με το crashonline.gr.

«Το συνολικό τίμημα για τις τέσσερις άδειες είναι αντίστοιχο με όσα προέβλεπαν οι δανειστές ήδη από το πρώτο μνημόνιο και οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησαν να διεκδικήσουν.

Αναφερόμενος στο φαινόμενο της Digea, που διανέμει το ψηφιακό σήμα και αποφέρει στο ελληνικό Δημόσιο 18 εκατ. ευρώ, ενώ για τις αντίστοιχες άδειες κινητής τηλεφωνίας το αντίστοιχο όφελος ήταν 300 εκατ. ευρώ, ο πρόεδρος της Βουλής σχολίασε χαρακτηριστικά «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» , για τους παρόχους περιεχομένου που ήταν ταυτόχρονα και πάροχοι του ψηφιακού σήματος.

«Για τα 246 εκατ. ευρώ που έδωσαν οι τέσσερις πλειοδοτήσαντες για τις άδειες φάνηκε ότι το νούμερο αυτό είναι μέσα στα πράγματα» υποστήριξε ο κ.Βούτσης, ο οποίος υπενθύμισε ότι, ήδη από το πρώτο μνημόνιο, οι δανειστές με την τεχνογνωσία που έφερναν μαζί τους, υπολόγιζαν ένα έσοδο της τάξης των 200-300 εκατ. ευρώ για τις άδειες, χωρίς να προχωρήσει η διαδικασία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Η επιτυχία του διαγωνισμού καταρρίπτει πλήρως όλη την επιχειρηματολογία περί λύτρων … τόσα χρόνια αυτές οι επιχειρήσεις δεν πλήρωναν γιατί προστατεύονταν.Δύο πράγματα προκύπτουν, το ένα είναι το εξαιρετικά μεγάλο τίμημα, που επαναφέρει σε άλλη βάση τη συζήτηση για τα MME, το άλλο είναι ότι η διαδικασία αναγνωρίστηκε τελικά από όλες τις πλευρές που συμμετείχαν» είπε ο πρόεδρος της Βουλής.
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top