«Αυτά είναι αστεία πράγματα. Η κυβέρνηση ζήλεψε και αντιγράφει τις πρακτικές Ερντογάν. Η κυβέρνηση Ερντογάν προχώρησε άμεσα στην κατάργηση δημάρχων και περιφερειαρχών. Επειδή αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μια ευρωπαϊκή χώρα, έχω την αίσθηση ότι η κυβέρνηση επιχειρεί μέσα από τον διορισμό ανθρώπων της δικής της εμπιστοσύνης, σε κάθε περιφέρεια και σε κάθε δήμο, που θα έχουν την ευθύνη όλης της διοίκησης, να καταργήσουν επί της ουσίας τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες».

Τα παραπάνω δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 fm» ερωτηθείς για δημοσιεύματα περί διορισμού διοικητικών γραμματέων σε περιφέρειες και δήμους.

«Αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει. Ζούμε σε μια δημοκρατία. Αντιλαμβάνομαι το άγχος του ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορεί να εκλέξει δημάρχους και περιφερειάρχες, παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πάμε στο άλλο άκρο, που είναι να τους διορίσουμε» πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Επίσης, ανέφερε πως αύριο το μεσημέρι θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΕΝΠΕ, το ίδιο θα κάνει και η ΚΕΔΕ, ενώ πρότεινε να υπάρξει και μία κοινή συνεδρίαση, ώστε να αποφασιστεί το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.

«Κινητοποιήσεις που θα πιέσουν την κυβέρνηση να μας απαντήσει ξεκάθαρα εάν αυτό που ως πρόταση έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής είναι κάτι το οποίο σκέφτεται να υιοθετήσει. Εάν η Ελλάδα είναι η Τουρκία του Ερντογάν, θέλουμε να το ξέρουμε» πρόσθεσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απόψεις
του logia-starata.blogspot.com, και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Οι διαφωνίες είναι θεμιτές ή και απαραίτητες Η θέση φέρνει την αντίθεση και με λίγη διάθεση ίσως βρεθεί η σύνθεση. Για το λόγο αυτό θα παρακαλούσαμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια.

Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.

loading...

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top