Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ποιους άνδρες βουλευτές χαρακτήρισε “κότες” και “γατούλες” η Ασημακοπούλου

Ίσως χειρότερο από την αναπαραγωγή σεξιστικών σχολίων είναι αυτή την αναπαραγωγή να την κάνουν γυναίκες. Ακόμη χειρότερο είναι όταν αυτό γίνεται για να συναγωνιστούν τους άνδρες συναδέλφους τους, που συχνά – πυκνά καταφεύγουν σε τέτοια σχόλια νομίζοντας ότι έτσι τέρπουν το συντηρητικό ακροατήριο, όπως αναφέρει σήμερα η Αυγή. Και συνεχίζει:
Κατά την προχθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, η βουλευτίνα της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέφυγε σε σεξιστικές “χοντράδες” προκειμένου να ειρωνευτεί τους βουλευτές των Οικολόγων Πράσινων που υπερψήφισαν τελικά τις διατάξεις για τις ΔΕΚΟ που υπάγονται στο υπερταμείο μετά τις νομοτεχνικές βελτιώσεις για τις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.
Η κ. Ασημακοπούλου σχολίασε ότι “ο κ. Τσακαλώτος έδειξε μια προτίμηση να υπερασπιστεί τις γυναίκες”, αναφερόμενη στα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών για την Όλ.Χαρίτου, και τον κάλεσε να υπερασπιστεί και τους Γ. Τσιρώνη και Γ. Δημαρά. “Δεν είναι γυναίκες που προτιμάτε να υπερασπίζεστε, είναι άνδρες, αλλά είναι επίσης και ”κότες”, και οι ”κότες” χρειάζονται υπεράσπιση” παρατήρησε η βουλευτίνα της ΝΔ, αναπαράγοντας στερεότυπα περί ανδρείας και θηλυπρέπειας.
Μάλιστα η κ. Ασημακοπούλου συνέχισε τις σεξιστικές ”εξυπνάδες” καλώντας τον Ευ. Τσακαλώτο να υπερασπιστεί και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που “σαν γατούλες και αυτοί θα ψηφίσουν ή θα ξεψηφίσουν ή θα κάνουν ό,τι άλλο απαιτείται”.

parapolitika.gr
 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ