«Η δημοσιογραφία η οποία βασίζεται στην τρομοκρατία ή στις διαδώσεις αποτελεί είδος «τρομοκρατίας» και τα μέσα δημιουργούν στερεότυπα για ολόκληρους πληθυσμούς ή προκαλούν τον φόβο πως οι μετανάστες δρουν καταστρεπτικά» είπε ο Πάπας Φραγκίσκος σε εκδήλωση της Ιταλικής Ένωσης Δημοσιογράφων.

Ο Ποντίφικας είπε επίσης ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια στην αναζήτηση της αλήθειας, ειδικά σε μια εποχή όπου η ενημέρωση γίνεται σε 24ωρη βάση.

«Η διάδοση φημών αποτελεί παράδειγμα «τρομοκρατίας, ή έναν τρόπο να σκοτώσεις κάποιον με την γλώσσα. Αυτό είναι πιο αληθινό για τους δημοσιογράφους επειδή η φωνή τους μπορεί να φτάσει παντού και πρόκειται για ένα πανίσχυρο όπλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην Ιταλία, μια σειρά από εφημερίδες που είναι εξαιρετικά πολιτικοποιημένες, χρησιμοποιούν τακτικά αυτές τις μεθόδους για να δυσφημίσουν άτομα με διαφορετικές πολιτικές απόψεις. Πολλές είναι οι φορές που με αβάσιμες φήμες προσβάλλουν την ιδιωτική ζωή κάποιου.
Επιπρόσθετα, ο Πάπας που συχνά τάσσεται υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών, είπε ότι η δημοσιογραφία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται «ως όπλο καταστροφής των ανθρώπων και των λαών».
«Ούτε πρέπει να δημιουργούν φόβο απέναντι σε γεγονότα όπως η υποχρεωτική μετανάστευση λόγω πολέμου ή πείνας» συμπλήρωσε στην ομιλία του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απόψεις
του logia-starata.blogspot.com, και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Οι διαφωνίες είναι θεμιτές ή και απαραίτητες Η θέση φέρνει την αντίθεση και με λίγη διάθεση ίσως βρεθεί η σύνθεση. Για το λόγο αυτό θα παρακαλούσαμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια.

Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.

loading...

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top