Νέα επιτροπή για το χρέος θα συσταθεί στη Βουλή. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη η επιτροπή να δουλέψει αθόρυβα και να μην επιδείξει μια «πολεμική» δημοσιότητα.

Ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν και μεγάλες ελπίδες για να επιτευχθεί μεγάλη απομείωση του χρέους.
«Δεν θεωρώ εύκολο να πετύχουμε μεγάλη απομείωση του χρέους γιατί και οι πιστωτές μας είναι υπερδανεισμένοι. Άρα να πετύχουμε τώρα ότι καλύτερο μπορούμε και στο μέλλον να διεκδικήσουμε μια συνολική ευρωπαϊκή μείωση του χρέους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ.Δραγασάκης «άδειασε» την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την προηγούμενη προσπάθεια υποστηρίζοντας πως δεν είχε το κύρος αλλά και τη συναίνεση των κομμάτων για να παράξει αποτέλεσμα.

Επιπλέον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε πως θα πρέπει να μπει κόφτης στο χρέος. Συγκεκριμένα ανέφερε «στο Σύνταγμα να μπει ρύθμιση για το χρέος. Όριο για το χρέος για να μην γίνεται απεριόριστα ο δανεισμός. Αντίστοιχη ρύθμιση υπάρχει στο Εκουαδόρ».

Τέλος τόνισε «αν φτάσουμε στο επίπεδο της Πορτογαλίας αυτό θα είναι ένα επίτευγμα αλλά αυτό δεν θα σημαίνει ότι ξεμπερδέψαμε με το χρέος. Η ρύθμιση του ελληνικού χρέους πρόκριμα και για άλλες χώρες . Γι αυτό υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές χώρες και από Αμερική. Η λύση δεν είναι ούτε η δαιμονοποίηση ούτε η αγιοποίηση των ελλειμμάτων».

iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απόψεις
του logia-starata.blogspot.com, και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Οι διαφωνίες είναι θεμιτές ή και απαραίτητες Η θέση φέρνει την αντίθεση και με λίγη διάθεση ίσως βρεθεί η σύνθεση. Για το λόγο αυτό θα παρακαλούσαμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια.

Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.

loading...

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top