Σύμφωνα με κύκλους του Ευ. Τσακαλώτου θα συνεδριάσει το νέο ΔΣ την ερχόμενη Τρίτη με διευθύνοντα σύμβουλο τον πρώην επικεφαλής της ΑΤΕ και Πρόεδρο τον Παν. Ρουμελιώτη παρά το βέτο…

Ο Θεόδωρος Πανταλάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα αναλάβει τα ηνία της Τράπεζας Αττικής μετά την εμπλοκή που υπήρξε για τη σύνθεση του νέου ΔΣ.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν στο Newmoney.gr ότι ο πρώην επικεφαλής της ΑΤΕ θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος ενώ τη θέση του Προέδρου θα λάβει ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης παρά το βέτο της ΤτΕ.

Οι ίδιοι κύκλοι επισήμαναν ότι το νέο ΔΣ της τράπεζας θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη.

Η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ ξεκαθάρισε χθες ότι δεν θεωρεί «κατάλληλους» για την ανάληψη θέσεων στη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, τους Γ. Σαπουντζόγλου, Π. Ρουμελιώτη, τη μεταβατική πρόεδρο Αν. Πουσκούρη, καθώς και τον Κ. Μπουσδούκο, ο οποίος είναι και πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ.

Όπως ανέφεραν πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, η απόρριψη κατέφθασε καθώς η Επιτροπή εφάρμοσε κατά γράμμα τα αυστηρά κριτήρια του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ (SSM), αλλά και του νόμου 4346/2015 και ως εκ τούτου οι δύο βασικοί υποψήφιο – δηλαδή οι κ.κ. Σαπουντζόγλου και Ρουμελιώτης – δεν συγκέντρωναν τις απαιτήσεις του νόμου.

Στο μεταξύ η μετοχή της τράπεζας τέθηκε σε καθεστώς αναστολής.

newmoney.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top