Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Η επόμενη μέρα της οικονομίας θα αργήσει… πέντε μήνες

Αρκετούς μήνες έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το χρονοδιάγραμμα που χρειάζεται η οικονομία ώστε να αρχίσει να ανακάμπτει… Ο ίδιος, τόνισε, πως οι επόμενοι πέντε μήνες είναι οι πιο κρίσιμοι για την ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια της υποδοχής των παραγωγικών φορέων της Βορείου Ελλάδας στο Μέγαρο Μαξίμου. «Φέτος βρισκόμαστε σε μια καμπή και οι επόμενοι μήνες είναι οι πιο κρίσιμοι, γιατί ακριβώς θα σηματοδοτήσουν τη στροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι έχει σημασία αυτή η ανάπτυξη να αξιοποιηθεί, να παραχθεί νέος πλούτος, αλλά να κατανεμηθεί με δικαιοσύνη και κυρίως στις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας, που θα μπορούν αυτήν την παραγόμενη «πίτα» να την πολλαπλασιάσουν.

«Αυτό μπορεί να μας οδηγήσει στην ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, που βεβαίως θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή, μετά από έξι χρόνια πολύ μεγάλων δυσκολιών, και σε σχέση με τις δυνατότητες δανειοδότησης των επιχειρήσεων», υπογράμμισε.

Τσίπρας
Ανέφερε ότι «η Βόρεια Ελλάδα μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της παραγωγικής ανασυγκρότησης και πρέπει να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια, όχι με λόγια, αλλά με έργα». «Σας θέλουμε συμμάχους σ” αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια για την ανάκαμψη και την παραγωγική ανασυγκρότηση», πρόσθεσε απευθυνόμενος στους φορείς.
Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, εκπροσωπούνται το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, καθώς και η διοίκηση της ΔΕΘ HELEXPO.
Τσίπρας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη

Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, αλλά και της Θεσσαλονίκης, για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. “Προειδοποιητικό μήνυμα για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις...