Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Όλοι ήθελαν να βοηθήσουν τον Αλέξη!

Από το Φεβρουάριο του 2008, που ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι ήθελαν να τον στηρίξουν. Ένα κύμα συμπάθειας είχε ήδη αρχίσει να εξαπλώνεται πανελλαδικά αλλά και σε πολλά ευρωπαϊκά δίκτυα. Από τα νεανικά σίριαλ στην ελληνική τηλεόραση, μέχρι τις ομάδες διάφορων αριστερών κομμάτων στην Ευρώπη.

Όλοι είχαν τους λόγους τους. Η κοινωνία την ελπίδα που εξέπεμπε η «αθωότητα» του χαμογελαστού ανεπιτήδευτου ανθρώπου, η Αριστερά τον πόλο έλξης άλλων στελεχών και το πολιτικό σύστημα την ακίνδυνη ανανέωση. Έτσι κι αλλιώς, από ηγέτες η χώρα έχει μεγάλο έλλειμμα από την δεκαετία του ΄90. Ίσως τους απορρόφησε όλους ο «σούπερ νόβα» Ανδρέας Παπανδρέου και δεν απέμεινε τίποτα!

Τελευταίοι αλλά καταλυτικοί στο αποτέλεσμα, ήταν οι καναλάρχες. Αυτοί άρχισαν να τον στηρίζουν συστηματικά, από τότε που κατάλαβαν ότι ο δικός τους λαϊκισμός «κουμπώνει» τέλεια με την επιθετική και ανερυθρίαστη δική του δημαγωγική τακτική. Ήταν ο τέλειος τηλεοπτικός τύπος. Λες και τον έβγαλαν μέσα από τις εκπομπές για να κατακτήσει το κοινό τους. Λίγο αφελής, αστείος, αθώος, απαλλαγμένος από την ρετσινιά της οικογένειας, ημιμαθής και έτοιμος να ενδώσει στα νεύματα της επιρροής τους.

Και μετά από τόσα χρόνια, ήρθε χθες η πρώτη ομολογία. Ο ιδιοκτήτης του Alpha, Δημήτρης Κοντομηνάς που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τηλεοπτική άδεια δήλωσε πως έκανε λάθος που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εγώ τους βοήθησα γιατί είναι νέοι άνθρωποι και πίστευα ότι θα βοηθήσουν τη χώρα, αλλά η πολιτική τους και οι επιλογές τους στην οικονομία, οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή. Προσωπικά με κυνηγούν με μια ανύπαρκτη δικαστική υπόθεση για να με έχουν όμηρο και προσπαθούν να κλείσουν τον Alpha για να δώσουν τα κανάλια στους εκλεκτούς τους. Δεν πρόκειται, όμως, να κλείσουμε και έχουμε ήδη επεξεργαστεί τρόπους για να μείνουμε ζωντανοί», είπε απευθυνόμενος σε μεγαλοστελέχη του σταθμού.

Τι αδικία λοιπόν για τον κ. Κοντομηνά! Έπεσε ο άνθρωπος από τα σύννεφα, βλέποντας την «αχαριστία» του Αλέξη. Τι να πουν κ. Κοντομηνά μου και οι υπόλοιποι που εξέθρεψαν συστηματικά και πολύ πιο προκλητικά από σένα, το φαινόμενο Τσίπρα. Τι να πουν τα πρωινάδικα άλλων καναλιών που κατακεραύνωναν όλους τους «επαίσχυντους» μνημονιακούς «προδότες» και έδιναν το λόγο στους «υπέροχους» τιμητές του ΣΥΡΙΖΑ;

Τι να πει και ο Λαφαζάνης, η Κωνσταντοπούλου, ο Γιάνης; Αυτοί που ένιωσαν την προδοσία στο πετσί τους, εγκαταλείποντας τις προσδοκίες τους; Πώς να το χωνέψουν οι νοσταλγοί του Στάλιν που λιγουρεύονταν την κατσίκα του γείτονα, οι συνδικαλιστές που αναπολούσαν μέρες ΠΑΣΟΚ, οι απλές νοικοκυρές που πίστεψαν ότι θα μπει στην οθόνη τους ο Άγιος Γεώργιος να εξοντώσει την Μέρκελ;

Όλοι αυτοί βοήθησαν τον Αλέξη, όπως ο κ. Κοντομηνάς. Κάτι περίμεναν από τον «Άγιο Βασίλη» αλλά τους πούλησε. Κάτι ξεχωριστό για τον δικό τους τον ξεχωριστό κόσμο, για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε και μία υπόσχεση. Γι αυτό είχαν επιστρατεύσει κάθε απόθεμα αξιών προκειμένου να δικαιολογήσουν τις κρυφές τους επιθυμίες.

Εις αναμονή του επόμενου Τσίπρα λοιπόν. Όπου και όποτε εμφανιστεί. Ως τότε, μαζέψτε απογοήτευση και οργή. Θα σας χρειαστεί γιατί το έργο ακόμα έχει πολλά επεισόδια…

Του Ανδρέα Ζαμπούκα
protagon.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ