Δύο Έλληνες δημοσιογράφους συνέλαβε πριν από λιγη ώρα η Αστυνομία της Νέας Υόρκης να παρακολουθούν τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ο οποίος βρίσκεται στην αμερικανική πόλη στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί σύμφωνα με όσα αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ..ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι δύο δημοσιογράφοι οι οποίοι εργάζονται για το STAR και τον ALPHA, ήταν μεταμφιεσμένοι, και φωτογράφιζαν τον Νίκο Παππά και την ασφάλειά του, ενώ κατηγορούνται ότι πλαστογράφησαν την υπογραφή συνεργάτη του υπουργού Επικρατείας στο ξενοδοχείο Westing Grand Central για να χρεώσουν μικρογεύμα στο δωμάτιό του.

Η μεταμφίεση συνίστατο σε περούκες και γυαλιά ηλίου. Εάν ήθελαν να περάσουν απαρατήρητοι πάντως με αυτά μάλλον το αντίθετο κατάφεραν.

Οι δυο δημοσιογράφοι δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού που αναμένεται και αυτός στη Νέα Υόρκη.

Μάλιστα αυτό που τους "πρόδωσε" είναι ότι εντοπίστηκαν να παρακολουθούν και να φωτογραφίζουν και τα μέλη της ασφάλειας του πρωθυπουργού που είχαν φτάσει νωρίτερα, καθώς οι αμερικανικές αρχές βρίσκονται σε πλήρη συναγερμό λόγω της ετήσιας Συνέλυσης του ΟΗΕ.

Και οι δύο αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, και σύμφωνα με πληροφορίες εναντίον τους πρόκειται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία.


Ο ανταποκριτής του STAR, Δημήτρης Σουλτογιάννης διαψεύδει το δημοσίευμα και απαντά στο star.gr:

«Είναι τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως μου στο Μανχάταν, απλά και μόνο επειδή έκανα αυτοβούλως το δημοσιογραφικό μου καθήκον. Στα πλαίσια της κάλυψης του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, οι ανταποκριτές ενημερωθήκαμε για την -κατά δύο ημέρες νωρίτερα- άφιξη του υπουργού Eπικρατείας Νίκου Παππά.

Πράγματι βρεθήκαμε με τον συνάδελφο Θάνο Δημάδη από τον Alpha στο ξενοδοχείο που διαμένει για να πληροφορηθούμε την ατζέντα των δραστηριοτήτων του στη Νέα Υόρκη. Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε την προσωπική του φρουρά η οποία και κάλεσε τις μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Έκαναν μια απλή εξακρίβωση στοιχείων. Φυσικά δεν υπήρξε καμία παρανομία και αφού εξακρίβωσαν ότι είμαι ένας νομοταγής Αμερικανός Πολίτης αποχώρησαν χωρίς να μας ενοχλήσουν. Δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω τα περί μεταμφιέσεων και πλαστοπροσωπίας.

Αν ένα καπέλο τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου θεωρούνται μεταμφίεση τότε και στις απόκριες έτσι θα κυκλοφορώ!! Είναι λυπηρό που βρέθηκαν συνάδελφοι να στείλουν τέτοια είδηση στην Ελλάδα εστιάζοντας στην δήθεν σύλληψη μου και όχι στο γεγονός ότι ο κ. Παππάς βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στο Μανχάταν με... ''λευκή ατζέντα''... προφανώς η φωτογραφική μου μηχανή ενόχλησε περισσότερο!»

Τι απαντά ο Θάνος Δημάδης
Με ανάρτησή του στο fb απάντησε ο έτερος δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης που "αδειάζει" τον συνάδελφό του και παραδέχεται τα περί μεταμφίεσης...ποστάροντας και σχετική φώτο, αλλά δικαιολογεί το γεγονός στα πλαίσια της...ερευνητικής δημοσιογραφίας.
Αναφέρει χαρακτηριστικά:

Εδώ βλέπετε την άλλη εκδοχή μου χωρίς κουστούμι και γραβάτα εν ώρα δουλειάς!

Η ελληνική αποστολή βρέθηκε το ΣΚ στη Νέα Υόρκη περιμένοντας τον Πρωθυπουργό. Το Σάββατο το πρωί ήταν προγραμματισμένη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους από τον κ. Παππά, η οποία δεν έγινε ποτέ. Δύο ολόκληρα 24ωρα με τον Υπουργό Επικρατείας στο Μαχνάταν, κι εμείς οι δημοσιογράφοι χωρίς είδηση. Η είδηση όμως βγαίνει και στο πεζοδρόμιο και δεν έχει πολιτικές αποχρώσεις γιατί η εξουσία πάντα ελέγχεται. Αυτό έχω μάθει από τα τόσα ρεπορτάζ με κάμερα στα πιο άδυτα σημεία, από τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών ακινήτων μέχρι την ιστορία του Στρος Καν.

Έτσι κι άρχισε ένα οδοιπορικό για το ποιος, που και γιατί. Τι πιο φυσιολογικό αυτό για κάθε δημοσιογράφο; Αν και τα γέλια ήταν μέχρι δακρύων κάθε φορά με τις περούκες, η καταγραφή της είδησης για έναν δημοσιογράφο πολιτικού ρεπορτάζ μάλιστα είναι το παν, αν σκεφτεί κανείς ότι ένα ολόκληρο ΣΚ κυβερνητικό κλιμάκιο μετακινείται στη Νέα Υόρκη με λευκό πρόγραμμα. Για μένα το ρεπορτάζ δεν είναι να μού δώσουν γραμμένη μία είδηση ή να την αντιγράψω από κάπου.

Το ρεπορτάζ έχει λίγες επιτυχίες και πολλές αποτυχίες... Και εχθές μάς καταλάβαν γιατί προφανώς τώρα που ξαναβλέπω τη φωτογραφία η περούκα ήταν ό,τι πιο αποτυχημένο μπορούσα να είχε επιλέξει από στυλ και χρώμα. Η διασταύρωση των στοιχείων μας έξω από το ξενοδοχείο του κ. Παππα έγινε χθες από τις αμερικανικές αρχές. Αλλά από χθες μέχρι σήμερα το ρεπορτάζ συνεχίζεται.

Δείτε την ανάρτηση του Θάνου Δημάδη:
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top