Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Δ.Ε.Θ. “ΒΓΑΖΕΙ” ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Γράφουν οι:
Παναγιώτης Αποστόλου
Χρήστος Χατζηαναστασίου
της “Ελλήνων Πολιτείας”

Η αντίστροφη μέτρηση για τα επιτελεία των κόμματων άρχισε και μαζί τους έχει αρχίσει ο “Γολγοθάς” των πολιτών οι οποίοι καλούνται μέσα σε 150 μέρες να πληρώσουν στα ταμεία 30 δις ευρώ για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις της χώρας μας προς τους δανειστές!!

Ο “μαύρος” Σεπτέμβρης είναι τόσο κοντά και άλλο τόσο κοντά είναι η Διεθνής Έκθεση της Θεσσαλονίκης, στην οποία τα δύο παλαιά κόμματα του Καθεστώτος των επαχθών και επονείδιστων Μνημονίων θα συναγωνιστούν για το ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα!!!

Και φυσικά τα προβλήματα της χώρας είναι σε τέτοιο μεγάλο βαθμό, με ανοιχτές τις πληγές στο κοινωνικό γίγνεσθαι, στο θέμα της λαθρομετανάστευσης αλλά και στο οικονομικό ζήτημα καθώς η επόμενη αξιολόγηση θα είναι η πλέον καθοριστική για το μέλλον κάθε οικογένειας!!

Οι συντάξεις και τα επιδόματα έχουν πάρει την κάτω βόλτα, οι δαπάνες έχουν περιοριστεί σε ανάγκες του κομματικού στρατού και την ίδια ώρα εκκρεμεί ο πόλεμος με τους καναλάρχες…..

Η κυβέρνηση είναι όμηρος σε πολλές από τις προεκλογικές υποσχέσεις της και πολύ πιθανόν να μην μπορέσει να τα βγάλει πέρα παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δείχνει να έχει την απόλυτη στήριξη από τους ευρωπαϊκούς “θεσμούς” αλλά και τους αρχηγούς κρατών της Ε.Ε. Σε αυτό το πλαίσιο θα συναντηθεί με 6 από αυτούς στις 9 Σεπτεμβρίου 2016, δηλαδή μια μέρα πριν την έναρξη της ΔΕΘ.

Αυξάνουν οι δουλειές του Πρωθυπουργού.

Γι΄ αυτό, παράρτημα του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη προανήγγειλε πως θα δημιουργήσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από τους φορείς που παρέστησαν στη σύσκεψη, ο κ. Τσίπρας τους ανακοίνωσε ότι προγραμματίζεται να δημιουργήσει και στη Θεσσαλονίκη Γραφείο του Πρωθυπουργού, όπου θα πραγματοποιεί συναντήσεις με τους φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο Γραφείο στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιεί και συναντήσεις με ηγέτες των χωρών των Βαλκανίων, όταν εκείνοι επισκέπτονται την Ελλάδα;;;

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό, οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων έθεσαν όλα τα ζητήματα που τους αφορούν, αλλά και γενικότερα ζητήματα, όπως τα θέματα της ρευστότητας και των “κόκκινων δανείων”, αλλά και τοπικά θέματα, όπως αυτό που αφορά το λιμάνι της πόλης. Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι η ΔΕΘ θα παραμείνει εκεί που βρίσκεται και δεν θα μετακινηθεί…

Ράβουν – ξηλώνουν οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου.

Οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου καλούνται στις επόμενες λίγες ημέρες να δώσουν εκείνες τις πειστικές απαντήσεις που θα μεταφέρει ο Πρωθυπουργός σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για την οικονομία και για την οποία ο Αλέξης Τσίπρας υποχρεωτικά πρέπει να συνδέσει την ουτοπία με το παραμύθι…..

Ένα αφήγημα χωρίς αρχή, χωρίς μέση χωρίς τέλος!!

Και τούτο διότι μπορεί πριν μια επταετία η ΔΕΘ να ήταν άντρο παροχολογίας και επικοινωνιακού κομφορμισμού, σήμερα όμως είναι ο ίδιος τόπος όπου ο αυτός ο Πρωθυπουργός “έκαψε”, “σκότωσε” την ελπίδα με το μη εφαρμόσιμο περιβόητο “πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης”!!

Ωστόσο, για τον Αλέξη Τσίπρα καλό θα ήταν στη ΔΕΘ να ανοίξει τα χαρτιά και να μιλήσει με ειλικρίνεια – εάν του έχει απομείνει μια στάλα ακόμη – στους πολίτες οι οποίοι τον περιμένουν στη γωνία. Όπως στη γωνία τον περιμένει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα επισκεφτεί αργότερα τον ίδιο χώρο και θα προσπαθήσει να μαζέψει ότι έχει σκορπίσει όλο αυτό το διάστημα που συγκυβερνούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!!

Δεν πείθει η ΝΔ με την ξύλινη γλώσσα.

Από την άλλη μεριά η “Συμφωνία” αλήθειας από τη Νέα Δημοκρατία δεν έχει την παραμικρή απήχηση στον κόσμο καθώς ο Αντώνης Σαμαράς φρόντισε με τα συνεχή Ζάππεια να “κάψει” το όποιο πλεονέκτημα θα μπορούσε να έχει σήμερα η ΝΔ. Γιατί, παρά το γεγονός ότι η οικονομική κατάσταση στην Πατρίδα γίνεται ολοένα και χειρότερη μετά το τρίτο Μνημόνιο (πρώτο “αριστερό”) και το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης να έχει οξυνθεί επικίνδυνα δηλητηριάζοντας την ελληνική Κοινωνία, εν τούτοις δεν “εισπράττει” η ανίκανη ΝΔ τα αποτελέσματα αυτά.

Γιατί, οι περισσότεροι βουλευτές της, δείχνουν να διατηρούν την ίδια ξύλινη γλώσσα προς τον λαό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τον πείσουν παρά τα εγκληματικά λάθη της συγκυβέρνησης των σταρχιδιστών!!

Αδυνατεί η ΝΔ και ο αρχηγός της να επενδύσει στη διατήρηση του Νέου “αριστερού” ΕΝΦΙΑ, την κάμψη του Τουρισμού (η μεγαλύτερη βιομηχανία μας), τον μη έλεγχο της λαθρομετανάστευσης με την κατάληψη των Νησιών μας από τους λαθροεισβολείς, την πλήρη υποταγή στους Δανειστές, την εκτίναξη της φοροδιαφυγής καθώς και την μη βελτίωση των εσόδων σε μια χρονική συγκυρία όπου οι Υπουργοί της Κυβέρνησης Τσίπρα διεκδικούν τα πρωτεία του βραβείου ανικανότητας.

Όταν, τα νούμερα σε επίπεδο ανάπτυξης, οι δείκτες ανεργίας, τα λουκέτα και μια σειρά από προβλήματα της καθημερινότητας, έχουν αρνητικό πρόσημο.

Όλα τα παραπάνω είναι μια επικύρωση της καταστροφής που έρχεται…

Σχεδιάζεται η επόμενη πολιτική “λύση”.

Είναι σίγουρο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν μπορεί να διαχειριστεί την κυβερνητική “κρίση” καθώς, πέρα των άλλων, είναι εγκλωβισμένος στην “ιδεοληψία” ενός άλλου “Κέντρου” με δεξιό πρόσημο. Γεγονός που αφήνει αδιάφορους τους πολίτες!!

Έτσι, αναπόφευκτα η Δ.Ε.Θ. δεν θα φέρει τίποτα το καινούργιο στην πολιτική κατάσταση της χώρας, αφού τα παραμύθια της χαλιμάς θα βγουν πάλι στο προσκήνιο με τα προβλήματα και την καθημερινότητα να μην έχει λύση…

Πάντως, η αποτυχημένη συνταγή των δανειστών με “αριστερό” πρόσημο στην κρίση και την απάντηση από ένα διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για τους ευρωπαϊκούς “θεσμούς” να αλλάξουν πάλι την πολιτική συνταγή τους.

Μετά τη ΔΕΘ θα δουν αν πρέπει να ρίξουν αυτήν την κυβέρνηση, αφού πρέπει να “παραφρονήσουν” τελείως τον λαό μας.

Στα σχέδιά τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρ΄ ότι δεν “τραβάει”.

Θα μπορούσε να είναι η επόμενη πολιτική λύση στην μετά Τσίπρα εποχή…

Μια έτοιμη συνταγή που μπορεί να αλλάξει εάν η πορεία των εσόδων δεν πάει καλά, τότε θα γίνει φαβορί το αουτσάιντερ, που ακούει στο όνομα Γιάννης Στουρνάρας σημερινός Διοικητής της ΤτΕ.

Διαλύεται το κόμμα Λεβέντη πριν γίνει ο επόμενος συγκυβερνήτης του ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ και πολύ καιρό έχει διαφανεί η ρήξη των σχέσεων μεταξύ του Τσίπρα και του Καμμένου. Γιατί, τελευταία ο Πρόεδρος των “Ανεξάρτητων;;; Ελλήνων” προκειμένου να σώσει το πολιτικό του σαρκίο μετά τους συνεχείς βερμπαλισμούς και την οριστική του μετάλλαξη από “Πατριώτη” σε μέρος της Εξουσίας και του Συστήματος, αναγκάσθηκε σε κάποια σημεία να διαχωρίσει τη θέση του κόμματός του από τη συμπόρευση υποταγής του με το ΣΥΡΙΖΑ (πχ μη ψήφιση της κατασκευής του ισλαμικού Τεμένους). Έτσι, ο εξουσιο-λάγνος πλέον Αλέξης Τσίπρας για να παραμείνει Πρωθυπουργός αναζήτησε άλλο πολιτικό δεκανίκι. Αυτό το βρήκε στον “επαναστάτη του γλυκού νερού”, Πρόεδρο της “Ενώσεως Κεντρώων” Βασίλη Λεβέντη. Αυτός ο μεγάλος πολιτικός “έρωτας” άρχισε να φαίνεται στην ελληνική Βουλή, εδώ και λίγο χρονικό διάστημα με τα συνεχή “συμπαθητικά μηνύματα” που έστελνε ο Βασίλης Λεβέντης στον Αλέξη Τσίπρα και τανάπαλιν.

Όμως, πριν ακόμη φανεί στον ορίζοντα η αρχή αυτού του έρωτα, εμείς πολλές φορές σας είχαμε ενημερώσει για την πολιτική αλητεία του Βασίλη Λεβέντη. Του εκλεκτού του Νίκου Χατζηνικολάου που από εκεί που τα προηγούμενα χρόνια τον λοιδορούσε κατ΄ εξακολούθηση, ξαφνικά τον “ερωτεύθηκε” σφόδρα και τον έκανε θαμώνα των τηλεοπτικών εκπομπών του!!

Αλλά στις ημέρες μας εξακολουθούν να υπάρχουν άνδρες που τιμούν τα παντελόνια τους. Ένας τέτοιος άνδρας είναι ο πρώην (πλέον) εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της “Ενώσεως Κεντρώων” και από τα πιο προβεβλημένα στελέχη αυτού του κόμματος, ο Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος αποχώρησε από το κόμμα λόγω του “φλερτ” που αναπτύχτηκε μεταξύ του Λεβέντη και του Τσίπρα.

Στην δε, επιστολή παραίτησής του προς το Βασίλη Λεβέντη, μεταξύ των άλλων αναφέρει: “… Δεν συμβιβάζομαι με τίποτα, οφείλω να πω μόνο την αλήθεια στους πολίτες που με εμπιστεύθηκαν και αυτή είναι ότι απεχθάνομαι να βαδίζω αντίθετα με τα «πιστεύω» μου όντας έμμεσος υποστηρικτής ενός Πρωθυπουργού που διέλυσε τη χώρα, ενός Πρωθυπουργού που αποδείχθηκε ότι είναι ο πλέον αναξιόπιστος. Ως νέος πολιτικός επιθυμώ την αλήθεια από τους πολιτικούς και την πολιτική και όχι τα «ναι μεν , αλλά…», αυτό δεν οδηγεί πουθενά…”.

Αποχωρούν και Βουλευτές.

Ωστόσο, σας δίνουμε είδηση ότι, πολύ σύντομα θα αποχωρήσουν 5-6 Βουλευτές από το κόμμα του κ. Λεβέντη.

Είδομεν!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ