Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η κ. Στουρνάρα κι οι αρκούδες στο δάσος




Κατανοώ την ιερή οργή του Μητσοτάκη. Όταν με κάποιους ανθρώπους ανήκεις παιδιόθεν στο ίδιο κλειστό κλαμπ, όταν έχετε βρεθεί δίπλα -δίπλα στο ίδιο spa, κάνοντας μάσκα προσώπου με black angus και παπάγια, που έχουν συλλέξει στην Σρι Λάνκα νεοφιλελεύθερες παρθένες μια νύχτα που ψιλόβρεχε στρέιτ θρου, δεν τους πουλάς.

Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης*


Οι μεγάλοι μας φίλοι και σύμμαχοι πέραν του Ατλαντικού, όταν ρωτήσεις κάτι αυτονόητο, σου απαντούν «είναι ο Πάπας καθολικός;», «χέζουν οι αρκούδες στο δάσος;». Λοιπόν, κέρδισε ποτέ κανείς πόντους στο λαό υπερασπιζόμενος τον Μπόμπολα, τον Γεωργίου ή την μαντάμ Στουρνάρα; Ξέρουμε τι κάνουν οι αρκούδες στο δάσος, έτσι;

Δεν ξέρω ποιος έκανε τι. Λεφτά έχουν, καλούς συναδέλφους προσλαμβάνουν, θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα τους.

Απλά λέω πως, πολιτικά, όταν διαρρηγνύεις τα ιμάτια σου για τα τζάκια, πλούσιους πασόκους και το σόι τους, δεν κερδίζεις ούτε στον λήγοντα.

Είναι βέβαια κατανοητές οι σχέσεις της πολιτικής ψευτοελίτ με την οικονομική ψευτοελίτ. Χλιδάτοι κνίτες κι αριστεριστές στα νιάτα τους, μαθητές των γνωστών ακριβών ιδιωτικών σχολείων κι ύστερα των ακόμη πιο γνωστών ξένων ιδιωτικών πανεπιστημίων, στελέχωσαν οικονομικά το σύστημα που στελέχωσαν πολιτικά κάποιοι άλλοι συμμαθητές τους, σφόδρα αντιδεξιοί, κι ύστερα κάναν κολλεγιές. Από αυτό το ράφι ψώνιζε ο Σημίτης ο Μαρτυριάρης οικονομισσάριους κι ύστερα κι η «Κεντροδεξιά». Ο Στουρνάρας, θυμίζω, ήταν από αυτούς που μας έβαλε ξεβράκωτους στο Ευρώ. Μετά, λες κι ολόκληρη η Δεξιά δεν είχε έναν (1) οικονομολόγο της προκοπής, ψώνισε κι η ΝΔ από το ράφι του Σημίτη.

Σας θυμίζω, όταν συνεχιζόταν η ολομέτωπη επίθεση στην ατομική ιδιοκτησία, έγραφα τότε στην «Δημοκρατία» με τον τίτλο στο εξώφυλλο: «Κύριε Στουρνάρα, αν ο Έλληνας σκοτώνει για δυο μέτρα γης, φαντάσου τι μπορεί να κάνει για όλη του την περιουσία». Αν δεν έχουν αντιληφθεί μερικοί πως ο ΕΝΦΙΑ ήταν βασικός παράγοντας της ήττας, τότε χαιρετίσματα.

Κατανοώ την ιερή οργή του Μητσοτάκη. Όταν με κάποιους ανθρώπους ανήκεις παιδιόθεν στο ίδιο κλειστό κλαμπ, όταν έχετε βρεθεί δίπλα -δίπλα στο ίδιο spa, κάνοντας μάσκα προσώπου με black angus και παπάγια, που έχουν συλλέξει στην Σρι Λάνκα νεοφιλελεύθερες παρθένες μια νύχτα που ψιλόβρεχε στρέιτ θρου, δεν τους πουλάς.

Αυτοί οι τύποι μεταξύ τους θεωρούν, όσους δεν ανήκουν στο κλαμπ, ως πλέμπα, χρήσιμους μόνο για να πληρώνουν και για την δυστυχώς υποχρεωτική διαδικασία της κάλπης, αφού ακόμη και τα αρχοντόσογα των κοτζαμπάσηδων δεν έχουν βρει τον τρόπο να επιβάλλουν την κληρονομική διαδοχή της εξουσίας στους γόνους και δεν τα βρίσκουν και πάντα στην μοιρασιά. Οπότε υποχρεωτικά η κληρονομική διαδοχή πρέπει να έχει επίφαση δημοκρατικότητας, τα καλόπαιδα να παίρνουν τις πολιτικές θέσεις αλλά ο κυρ Μήτσος να νομίζει πως ψηφίζει ελεύθερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ γι’ άλλη μια φορά επιλέγει το πεδίο της επικοινωνιακής μάχης κι η ηγεσία της αντιπολίτευσης απευθύνεται στο 15% που έχει κάτι και υπερασπίζεται το 1% που έχει τα πάντα. Το επικοινωνιακό και πολιτικό αποτέλεσμα πάει με κόλλυβα, τσουρεκάκι στο σελοφάν και Μποφίλιου να κόβει φλέβες στο cd.

Εν τω μεταξύ, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ασφυκτικά ελεγχόμενο κράτος του γονατίζει τους γονιούς στο Ωραιόκαστρο, με καθυστέρηση ημερών βγήκε η ΝΔ, δια του φίλτατου Β. Κικίλια, να νίψει τας χείρας της. Επειδή όμως ο Μητσοτάκης «τιμά και σέβεται την αριστερά για τους αγώνες της» κι είχε τύψεις, βγήκε καπάκι ο Κουμουτσάκος να τους κουνήσει το δάχτυλο κι επειδή κι αυτό λίγο ήταν, βγήκε κι ο συμπαθής Καραγκούνης να τους καταγγείλει.

Βέβαια ο ισλαμικός εποικισμός συνεχίζεται κι οι «ροές», όπως καλλιτεχνικώς λέγεται η εισβολή προσφύγων και λαθραίων, αυξάνονται κατά τους New York Times.

Αν είναι ισλαμικός εποικισμός;

Τι είπαμε πως είναι ο Πάπας;

Αναδημοσίευση από την Κυριακάτικη Δημοκρατία

*Ο Φαήλος Κρανιδιώτης είναι πρόεδρος της Νέας Δεξιάς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ – Spoiler: Ο Στέφανος κάνει μοιραία συμμαχία

Συγκλονίζουν οι εξελίξεις στη συνέχεια του Β’ κύκλου της σειράς ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ  Η Αλεξάνδρα ξεκινάει να συνέρχεται, μετά την απρόσμενη συνάντηση με την Μαργέτα που την...