Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εβδομάδα πολιτικών εξελίξεων! Τα καυτά θέματα που κρίνουν το μέλλον της κυβέρνησης

Μια από τις πιο δύσκολες εβδομάδες αναμένεται να περάσει η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας έχοντας να διαχειριστούν σχεδόν όλα τα καυτά θέματα της τελευταίας περιόδου μέσα σε λίγες ημέρες.

Ο Πρωθυπουργός από τον «αέρα» της Νέας Υόρκης επιστρέφει στον κόλαση της Αθήνας έχοντας ανοικτά όλα τα μέτωπα και με αμφίβολα αποτελέσματα για το πώς τελικά θα κλείσουν.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι μέσα στην εβδομάδα θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και το μέλλον της κυβέρνησης.

Η υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες που εξελίσσεται σε φιάσκο για την κυβέρνηση με προεκτάσεις όπως το «σκάνδαλο Καλογρίτσα» και η υπόθεση με την Τράπεζα Αττικής είναι και η πρώτη υπόθεση που θα απασχολήσει τη Δευτέρα την Κυβέρνηση. Αύριο είναι η τελευταία ημέρα που οι υπερθεματιστές πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση για την άδεια που κέρδισαν. Αλαφούζος και Μαρινάκης έσπευσαν να το κάνουν από την Παρασκευή. Μένει να φάνει αν θα τους ακολουθήσουν ο ΑΝΤ1 και ο Καλογρίτσας.

Ότι και να γίνει είναι σχεδόν βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί σε θέσει άμυνας όπως συμβαίνει όλες αυτές τις ημέρες.

Το άλλο μέτωπο που άνοιξε πρόσφατα είναι αυτό με την Εκκλησία. Οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στο μάθημα των θρησκευτικών, η έντονη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και οι απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Φίλη κατά της Εκκλησίας προκαλούν έντονο πονοκέφαλο στο Μαξίμου.

Την ερχομένη Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία όπου αναμένεται μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης σε κορυφαίο επίπεδο. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η συζήτηση θα επεκταθεί σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής επικαιρότητας. Μάλιστα κυβερνητικά στελέχη προβλέπουν ότι εάν η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προκληθεί την Τετάρτη στη Βουλή για άλλα ζητήματα, τις άδειες, την Τράπεζα Αττικής κ.ά., τότε θα απαντήσει!

Μέσα σε όλα αυτά το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που ζητάνε οι δανειστές θα εισαχθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή σήμερα Δευτέρα στις 10 το πρωί και την Τρίτη θα μπει στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ – Spoiler: Ο Γιωργίκης κλείνει την Ιουλία στο ψυχιατρείο

Καθηλώνουν οι εξελίξεις στο νέο επεισόδιο της σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που βλέπουμε στον ALPHA, καθώς την κεντρική ηρωίδα την περιμένουν δεινά. Στα επόμενα επεισόδια ο...