Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ένας… Λεβέντης στη Νέα Υόρκη

Μεγαλεία για την Ένωση Κεντρώων

Τις κορυφαίες στιγμές της πολιτικής του διαδρομής ετοιμάζεται να ζήσει το διήμερο 19-20 Σεπτεμβρίου ο Βασίλης Λεβέντης, καθώς θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να συναναστραφεί με πολιτικούς ηγέτες, επενδυτές με δεκάδες δισ. δολάρια στην τσέπη, προέδρους διεθνών οργανισμών κ.ά., λόγω της συμμετοχής του στο συμβούλιο «Concordia 2016».

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στη Νέα Υόρκη –ή «Βig Αpple», όπως είναι το συνηθέστερο παρατσούκλι αυτής της πόλης των ΗΠΑ–, ο γερόλυκος πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων θα μιλήσει ενώπιον ενός ακροατηρίου που ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί:

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (πρόεδρος της Τουρκίας), Νίκος Αναστασιάδης (Πρόεδρος της Κύπρου), Τζορτζ Σόρος και Γουόρεν Μπάφετ (μεγαλοεπενδυτές), Ιρίνα Μπόκοβα (γεν. διευθύντρια της UNESCO), Χοσέ Μαρία Αθνάρ (πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας), Ντόναλντ Ράμσφελντ (πρώην γραμματέας Άμυνας του Λευκού Οίκου), Ανχέλ Ρον (πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας της Ισπανίας), Ντέιβιντ Πετρέους (πρώην διευθυντής της CIA) είναι μερικά μόνο από τα πρόσωπα που θα βρεθούν στην ίδια αίθουσα του «Grand Hyatt» με τον Βασίλη Λεβέντη.

Εκεί θα βρίσκεται και ο Αλέξης Τσίπρας, ένας από τους πολλούς πρωθυπουργούς και προέδρους κρατών που έχουν προσκληθεί, με τις πληροφορίες ότι θα υπάρξει κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών να επιβεβαιώνονται.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, από την πλευρά του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων η απάντηση στο εάν αυτή η συνάντηση αποτελεί προάγγελο συνεργασίας παραμένει ίδια: «Εμείς ζητάμε οικουμενική κυβέρνηση. Αν δεν μπορεί αυτό να γίνει, τότε πρέπει να μιλήσει ο λαός. Άρα εκλογές. Μετά θα συνεκτιμήσουμε τα πολιτικά δεδομένα και θα καταθέσουμε τις θέσεις μας σε όποιον αναδειχθεί νικητής από
τις κάλπες».

Ομιλία δέκα λεπτών

Η ομιλία του Βασίλη Λεβέντη στο «Concordia 2016» θα έχει διάρκεια δέκα λεπτά και θα είναι χωρισμένη σε δύο σκέλη. Το πρώτο έχει να κάνει με τα εθνικά ζητήματα και συγκεκριμένα με την παρουσία της Ελλάδας στην ΕΕ, την ονομασία και τις σχέσεις με την ΠΓΔΜ, τις διαβουλεύσεις για το Κυπριακό, τη διαχείριση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών.

Το δεύτερο θα αφορά την οικονομία, υπό το πρίσμα της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα μας, τις πολιτικές αυτές που θα φέρουν ανάπτυξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λεβέντης θα εμφανιστεί ως εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας, την οποία –όπως είπε στενός συνεργάτης του στο «Π»–χαρακτηρίζει «προαπαιτούμενο για να μπει και πάλι η Ελλάδα στις σωστές ράγες και να προσελκύσει επενδύσεις που θα δημιουργήσουν δουλειές και θα αυξήσουν το ΑΕΠ».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων θα παραμείνει σχεδόν μία εβδομάδα στις ΗΠΑ (από τις 17 έως τις 23 Σεπτεμβρίου) και σε αυτό το διάστημα θα έχει σημαντικές επαφές, καθώς θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, με παράγοντες της Ομογένειας στην Αστόρια και στη Βαλτιμόρη, θα δώσει σειρά συνεντεύξεων σε ΜΜΕ της Ομογένειας, ενώ θα επισκεφτεί και το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον.

Στο πλευρό του, σε αυτό το ιστορικό ταξίδι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, θα βρίσκονται οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης και Γιώργος Κατσιαντώνης, η Ελένη Μαρτσούκου (διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του κ. Λεβέντη), ο διπλωμάτης Στάθης Βενιζέλος και ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του κόμματος, Διονύσης Μποτώνης.

Ποιος θα πληρώσει;

Ένα τέτοιο ταξίδι είναι λογικό να έχει πολύ μεγάλο κόστος, το οποίο μάθαμε ότι θα καλύψει ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά
ονόματα της Ομογένειας.

«Πρόκειται για άνθρωπο με πολύ μεγάλη περιουσία στις ΗΠΑ, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, αλλά δεν θέλει να ακουστεί στην Ελλάδα», μας απάντησαν από την Ένωση Κεντρώων.

Ο Βασίλης Λεβέντης και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής θα διαμείνουν σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στην καρδιά της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα λίγα μέτρα από την Times Square.

Ο λόγος για το «Paramount Hotel», με τη διανυκτέρευση σε ένα απλό δίκλινο δωμάτιο τις ημέρες του συνεδρίου «Concordia 2016» να ξεκινά
από τα 420 ευρώ.

Απίστευτα μεγαλεία για τον Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος από τις καλτ εκπομπές του Καναλιού 67 (σ.σ. και τις θρυλικές φάρσες με τις πίτσες), πλέον απολαμβάνει τα προνόμια της κοινοβουλευτικής παρουσίας, έπειτα από 35 χρόνια στην… αναμονή.

Αυτός, άλλωστε, είναι και ένας από τους λόγους που επελέγη για να δώσει το «παρών» στο σπουδαίο αυτό φόρουμ.

paraskhnio.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1 ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 Μετά την τραγική εξέλιξη με την Όλγα, η Μαρίκα συγκλονισμένη αναζητά την Βικτωρία, ώστε...