Με δύο «όχι» υποδέχθηκε η γερμανική κυβέρνηση την επαναφορά του ζητήματος των γερμανικών αποζημιώσεων από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Τόσο ο εκπρόσωπος εκπρόσωπος τύπου της Καγκελαρίας όσο και ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών απέρριψαν οποιαδήποτε συζήτηση, κλείνοντας για ακόμη μια φορά το θέμα.

Ενώ ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις γερμανικές αποζημιώσεις του Β” Παγκοσμίου Πολέμου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα καταφέρουμε να κλείσουμε αυτό το ανοιχτό ζήτημα». Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας δεν μίλησε για συγκεκριμένες κινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο γενικά για καλύτερο timing.

Από την πλευρά της, η γερμανική κυβέρνηση, όπως μετέδωσε το Mega έριξε «πόρτα» στην Αθήνα, με τον εκπρόσωπο της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, να δηλώνει ότι «το θέμα για εμάς έχει λήξει νομοθετικά και πολιτικά».

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος τύπου του Γερμανού ΥΠΕΞ τόνισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το θέμα των αποζημιώσεων».

paraskhnio.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top