Στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι στραμμένα από σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας. Οι ανώτατοι δικαστές ξεκινούν σε λίγη ώρα κεκλεισμένων των θυρών τη διάσκεψή τους από το αποτέλεσμα της οποίας θα κριθεί η συνταγματική βάση και η νομιμότητα του νέου νομοθετικού πλαισίου για τις τηλεοπτικές άδειες. Το πιθανότερο πάντως λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και των νομικών ζητημάτων είναι η διάσκεψη να μην ολοκληρωθεί σήμερα ,αλλά να χρειαστεί και επόμενη φορά.

Οι ανώτατοι δικαστικοί με πρόεδρο τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Νίκο Σακελλαρίουπου δίκασαν τον περασμένο Ιούλιο τις προσφυγές τηλεοπτικών σταθμών, σήμερα θα ανοίξουν τα μεγάλα θέματα που έχουν τεθεί σχετικά με την αντισυνταγματικότητα του νόμου αλλά και άλλες παραβιάσεις του συντάγματος σε σχέση με τον προσδιορισμό των αδειών στις τέσσερις.

Η επικείμενη απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, πάντως, αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τις ενδιαφερόμενες πλευρές.

Δικαστικές πηγές, επισημαίνουν ότι το δικαστήριο μπορεί να κρίνει αν ο επίμαχος νόμος είναισυνταγματικός ή αντισυνταγματικός νόμος ενώ δεν απέκλειαν να προχωρήσει και σε άλλες λύσεις χωρίς να εισέλθει στην ουσία των θεμάτων που έχουν τεθεί από τα κανάλια που προσέφυγαν. Δεν απέκλειαν, για παράδειγμα, την πιθανότητα απόρριψης των προσφυγών για τυπικούς λόγους, ή την υποβολή προδικαστικού ερωτήματος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κάτι που είχε γίνει και στην υπόθεση του βασικού μετόχου.

newpost.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top