Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παγιώνεται η πολιτική κυριαρχία της ΝΔ – Νικητής της ΔΕΘ ο Μητσοτάκης

Νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την υπεροχή της ΝΔ και του προέδρου της

Παγιώνεται η πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας όπως δείχνει νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά τη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα στις 8 μονάδες είναι πλέον η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse που διενεργήθηκε για λογαριασμό του iefimerida.gr.

Η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 30,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22,5%.

Η διαφορά μεταξύ των δύο ανέρχεται στο 8% (πρόθεση ψήφου με αναγωγή), με υψηλά ποσοστά αποχής, άκυρου, λευκού και αναποφάσιστων.

Από την έρευνα της Pulse, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, προκύπτει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Η παρουσία και οι ομιλίες πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, συνήθως ωφελούν περισσότερο τον δεύτερο, αφού ο πρώτος κρίνεται κυρίως από τις πράξεις της κυβέρνησής του, ενώ ο δεύτερος από τους λόγους και τις προτάσεις το.

Κερδίζει έδαφος η «Συμφωνία Αλήθειας»

Μόλις ένας στους τέσσερις πολίτες (25%) αξιολογεί θετικά την ομιλία του πρωθυπουργού και το κεντρικό μήνυμά του για «Δίκαιη Ανάπτυξη». Τέσσερις στους δέκα (40%) κρίνουν θετικά την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το κεντρικό του σύνθημα για «Συμφωνία Αλήθειας».

Οι πολιτικοί δείκτες καταγράφουν διατήρηση των ποσοστών του Αλ. Τσίπρα, βελτίωση των ποσοστών του Κυρ. Μητσοτάκη, διολίσθηση σε χαμηλότερα επίπεδα της πρόθεσης ψήφου για τον ΣΥΡΙΖΑ και διατήρηση/μικρή άνοδο της αντίστοιχης για τη Νέα Δημοκρατία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 135 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς εποχής Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ που βλέπουμε στον ALPHA ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ 135 Η Στέλλα μαθαίνει έντρομη πως η μητέρα...