Πολλοί είναι οι παράγοντες που συμβάλλουν στην ταχύτερη και καλύτερη ανάρρωση των ασθενών από διάφορες νόσους.

Μελέτες έχουν δείξει ότι στην ανάρρωση μπορεί να συμβάλλει το αν ο ασθενής είναι παντρεμένος, πολύγλωσσος ή αν έχει ισχυρό ανοσοποιητικό.

Νεώτερη έρευνα αναδεικνύει τα οφέλη των ισχυρών κοινωνικών δεσμών στην ταχύτερη ανάρρωση του ασθενούς.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι ισχυροί κοινωνικοί δεσμοί δεν ωφελούν μόνο την ψυχική υγεία, αλλά επεκτείνονται και στη σωματική.Έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τέξας έδειξε ότι οι ασθενείς με στενούς οικογενειακούς και φιλικούς δεσμούς περνούν λιγότερο χρόνο μέσα στα νοσοκομεία, καθώς αναρρώνουν ταχύτερα. Από την άλλη, όσοι δεν διαθέτουν ένα τέτοιο υποστηρικτικό σύστημα χρειάζονται περισσότερο καιρό για να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Πρόκειται για μία από τις πρώτες έρευνες που εξετάζουν το πώς το επίπεδο των διαπροσωπικών σχέσεων επηρεάζει το χρόνο που οι ασθενείς περνούν σε εγκαταστάσεις αποκατάστασης και ανάρρωσης.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι ερευνητές παροτρύνουν τους γιατρούς να ασχολούνται όχι μόνο με τη σωματική υγεία των ασθενών τους, αλλά και με την ψυχική.

aftodioikisi.gr

Όσο περισσότερους φίλους έχετε λοιπόν τόσο πιο γρήγορα θα αναρρώσετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απόψεις
του logia-starata.blogspot.com, και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Οι διαφωνίες είναι θεμιτές ή και απαραίτητες Η θέση φέρνει την αντίθεση και με λίγη διάθεση ίσως βρεθεί η σύνθεση. Για το λόγο αυτό θα παρακαλούσαμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια.

Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.

loading...

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top