Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φτιάχνουν «δίχτυ» προστασίας για τους ανέργους των τηλεοπτικών σταθμών

Επιδότηση της εργασίας για 24 μήνες, με δύο αλληλοσυμπληρούμενα προγράμματα προβλέπουν τα κυβερνητικά μέτρα για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ που μπορεί να μείνουν άνεργοι, από την ώρα που στα σταματήσει η λειτουργία 5 τουλάχιστον καναλιών σε λιγότερο από 85 ημέρες.

Ταυτόχρονα με τα συγκεκριμένα μέτρα, οι απολυμένοι στο χώρο του τύπου φαίνεται να αποκτούν τηδυνατότητα ευκολότερης πρόσληψης, χωρίς ταυτόχρονα οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ να μπορούν να “ξεφορτωθούν” υψηλόμισθους για να αποκτήσουν επιδοτούμενους (σε μισθό και ασφάλιστρα) νέους ή απολυμένους εργαζόμενους.

Το τρίτο μέτρο ενθαρρύνει τη λειτουργία συνεργατικών σχημάτων στον κλάδο καθώς εκτός από τηνχορήγηση επιδόματος σε παλαιούς και νέους άνεργους, προβλέπει την χρηματοδότηση επιχείρησης (π.χενημερωτικό site) που θα ιδρύσουν άνεργοι του κλάδου.

Η εσπευσμένη ανακοίνωση των συγκεκριμένων μέτρων πέρα από τον εμπλουτισμό των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, απαντάει και στις καθημερινές πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση για τις θέσεις εργασίας που αντικειμενικά θα χαθούν μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις άδειες.

Σύμφωνα με κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες και εμπλεκόμενους στην όλη διαδικασία, οι πιθανές απώλειες θέσεων εργασίας θα είναι ελάχιστες, καθώς (με εξαίρεση το Mega που οδηγείται σε αργό θάνατο από τους ιδιοκτήτες τους) οι περισσότερες νέες θέσεις εργασίας θα προέλθουν από τα μή αδειοδοτούμενουμενα κανάλια.

newpost.gr/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ