Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δημόσιο: Έκοψαν το επίδομα της πρόνοιας σε ανάπηρους συνταξιούχους

Οι περικοπές γίνονται επί πάντως χωρίς καμία εξαίρεση ακόμη και εάν πρόκειται για ανθρώπους με βαριές αναπηρίες.

Σύμφωνα με την Ε.Σ.Α.μεΑ. μετά απ’ όλες τις άλλες περικοπές ήρθε και η διακοπή της χορήγησης του επιδόματος πρόνοιας σε συνταξιούχους του δημοσίου που έχουν βαριές αναπηρίες, επειδή λαμβάνουν ταυτόχρονα και το επίδομα ανικανότητας του άρθρου 54 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων.

Εγκύκλιος του υπ. Εργασίας (αρ.πρ.:Δ24α/Φ.32/Γ.Π.57882/1005) αποκαθιστά την αδικία μόνο στους πάσχοντες από συγγενή αιμολυτική αναιμία ή συγγενή αιμορραγική διάθεση, στην παροχή των προνοιακών επιδομάτων τους, αλλά δεν εφαρμόζεται στις υπόλοιπες κατηγορίες αναπηρίες.
Αυτό αποτελεί κατάφωρη αδικία και διάκριση εις βάρος των συνταξιούχων με βαριές αναπηρίες του δημοσίου, λέει η Ε.Σ.Α.μεΑ. και ζητά η ανωτέρω διάταξη να επεκταθεί για όλους τους συνταξιούχους αναπηρίας, για λόγους ισονομίας και ισότητας.
Διευκρινίζεται ότι το επίδομα ανικανότητας του άρθρου 54 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων αποτελεί μέρος της σύνταξης και δεν επηρεάζεται από το ποσό των επιδομάτων, τα οποία χορηγούνται για την κάλυψη του πρόσθετου κόστους που απαιτείται για την αντιμετώπιση των αναγκών της κάθε αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης.

newsit.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ