Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενδεχόμενο εκλογών «βλέπει» η ΝΔ: Οι τρεις πληγές που… ρίχνουν τον Τσίπρα

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία καθώς ουδείς στην Πειραιώς μπορεί να αποκλείσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις εξαιτίας της τροπής που παίρνει το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών με τα κενά που φέρονται να εμφανίζουν ορισμένα Πόθεν Έσχες.

Το σοβαρό πλήγμα στην κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί να πυροδοτήσει εξελίξεις τόσο ραγδαίες που ενδέχεται να οδηγήσουν μέχρι και σε κάλπες.

Εξάλλου κυβερνητικά στελέχη δείχνουν σιγά – σιγά να αποστασιοποιούνται από την αδειοδότηση Καλογρίτσα. Για παράδειγμα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μίλησε χθες για ενδεχόμενες ποινικές και πολιτικές ευθύνες.

Πριν από λίγες εβδομάδες ουδείς στη Νέα Δημοκρατία μπορούσε να προβλέψει ότι ο «θρίαμβος» της κυβέρνησης στο κομμάτι των τηλεοπτικών αδειών μπορούσε να γυρίσει τόσο γρήγορα σε μπούμερανγκ.

Οι τρεις πληγές που οδηγούν σε κάλπες

Στη Νέα Δημοκρατία παρότι έβλεπαν ότι ο Τσίπρας δεν πρόκειται να πάει σε εκλογές την ώρα που οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν τόσο χαμηλά δεν αποκλείουν οι πρόωρες κάλπες να εξελιχθούν σε μονόδρομο.

Στην Πειραιώς εκτιμούν πως οι τρεις πληγές της κυβέρνησης ενδεχομένως να οδηγήσουν σε οριστικό τέλμα την κυβέρνηση. Αυτές είναι:

1) Η πορεία υλοποίησης του διαγωνισμού που έπληξε ανεπανόρθωτα την εικόνα της κυβέρνησης

2) Ενδεχόμενη εμπλοκή σημαίνει νέο ισχυρό πλήγμα καθώς θα τεθεί ζήτημα για κορυφαίους συνεργάτες του Τσίπρα

3) Τα Πόθεν Έσχες και η απόφαση του ΣτΕ αν είναι αρνητικά για την κυβέρνηση θα οδηγήσουν τον κ. Τσίπρα σε αναζήτηση ηρωικής εξόδου μέσα από τις εκλογές.

paraskhnio.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ