Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τις εκλογές και να κυβερνήσουμε

Tην θέση ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να κερδίσει τις εκλογές και να κυβερνήσει διατύπωσε σε συνέντευξη του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κατηγόρησε τη σημερινή κυβέρνηση ότι έχει πάει την ελληνική οικονομία δύο χρόνια πίσω, σύμφωνα με το crashonline.gr.

« Είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τις εκλογές και να κυβερνήσουμε» είπε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος επανέλαβε το αίτημα του για πρόωρες εκλογές.

«Πρέπει να επισημάνουμε ότι η Ελλάδα, το 2014, ήταν πραγματικά έτοιμη να βγει από μια πολύ σκληρή ύφεση. Ως αποτέλεσμα της πολιτικής της σημερινής κυβέρνηση, πρακτικά χάσαμε δύο χρόνια.

Είχαμε ύφεση το 2015, ύφεση το 2016 και ελπίζουμε ότι θα έχουμε μια ήπια ανάκαμψη το 2017» υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει λάθος πολιτική».

«Εφαρμόζει λάθος δημοσιονομικό μείγμα, το οποίο συνίσταται στην υπερφορολόγηση της παραγωγικής οικονομίας ενώ δεν ασχολείται επί της ουσίας με τις ουσιαστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να προσελκύσουν ξένες επενδύσεις

.Όσο κι αν θα ήθελα να πιστέψω ότι η οικονομία πρόκειται να ανακάμψει, έχω σοβαρές αμφιβολίες ότι αυτό θα συμβεί με αυτές τις πολιτικές» υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που θέλουν τη ΝΔ να προηγείται με σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πιστεύω ότι είμαστε σε θέση να κερδίσουμε τις εκλογές, αυτό τουλάχιστον μας λένε οι δημοσκοπήσεις.

Εάν αυτό συμβεί η Ελλάδα θα έχει μια ικανή κυβέρνηση, η οποία θα είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων και θα είναι σε θέση να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και να εφαρμόσει πολιτικές που θα μπορούσαν να δώσουν μια πραγματική αναπτυξιακή δυναμική στην οικονομία» υπογράμμισε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος ωστόσο πρόσθεσε πως δεν μπορεί να αναγκάσει κανέναν να πάει η Ελλάδα σε εκλογές.

«Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος για τις προοπτικές αυτής της χώρας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ