Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη δεν είναι πλέον ο Πύργος του Άιφελ

Ενα μέρος στην Ιρλανδία κέρδισε την πρώτη θέση

Αποτέλεσμα-έκπληξη: Ο μεγάλος νικητής των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών στην Ευρώπη για το 2016 αναδείχθηκε το μουσείο που έχει αφιερωθεί στον Τιτανικό, στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας. Το μνημείο του τραγικού πλοίου άφησε πίσω τον πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, την Ακρόπολη της Αθήνας και άλλους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς.

Το μουσείο του Τιτανικού, το οποίο κέρδισε την πρώτη θέση στο «World Travel Awards» ψηφίστηκε τόσο από αρκετές εκατοντάδες επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού όσο και από το κοινό.

Ο Τιτανικός ήταν το μεγαλύτερο πλοίο που είχε χτιστεί ως το 1912, αλλά ναυάγησε στο παρθενικό του ταξίδι μετά από σύγκρουση με παγόβουνο, οδηγώντας στο θάνατο περισσότερους από 1.500 επιβάτες στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού ωκεανού.

Το πλοίο, το οποίο αποτελεί το διασημότερο πλοίο του κόσμου, λόγω της τραγικής του μοίρας, ναυπηγήθηκε στο Μπέλφαστ το 1912, ενώ το μουσείο προς τιμήν του, χτίστηκε 100 χρόνια μετά το ναυάγιο, το 2012. Στην περιήγηση στον μουσειακό χώρο, οι επισκέπτες μπορούν να δουν αντίγραφα των καμπινών και άλλων μερών του πλοίου, αλλά και να περπατήσουν στην αποβάθρα, όπου κατασκευάστηκε ο Τιτανικός.

Στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του μουσείου, έχουν σπεύσει να το επισκεφθούν περισσότερα από τρία εκατομμύρια άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων της βασίλισσας Ελισάβετ και του σκηνοθέτη της ταινίας «Titanic», Τζέιμς Κάμερον.

Η διευθύντρια Επικοινωνιών του μουσείου, Eimear Lewis, μίλησε για την πρόσφατη επιτυχία τους, υποστηρίζοντας πως: «Πρόκειται για έναν τεράστιο έπαινο για εμάς. Αποτελεί τρανή απόδειξη της δύναμης και του αντίκτυπου που έχει η ιστορία του Τιτανικού». Η ίδια συμπλήρωσε πως: «Στο Μπέλφαστ ήμασταν γνωστοί για πολλά άλλα πράγματα, αλλά η ιστορία του Τιτανικού δεν τιμήθηκε σωστά ποτέ».

Πρώτο Θέμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 92 (VIDEO)

Δείτε τα επεισόδια του β κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ που βλέπουμε στον ΑΝΤ1 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 92 Η Αλεξάνδρα, αδύναμη και καταβεβλημένη, «συναντά» και μιλά στον...