Μια φωνή που αξίζει να ακουστεί είναι αυτή του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιου. Ο ιερωμένος βάζει τα πράγματα στην θέση τους και διαψεύδει τις ακραίες φωνές που ποντάρουν στον φόβο και την μισαλλοδοξία, εκείνους που θεωρούν τους πρόσφυγες μάστιγα!

Με αφορμή δημοσιεύματα αλλά και φήμες που ανέφεραν ότι οι πρόσφυγες αφαιρούν κεραμίδια από τις στέγες των κτιρίων της Μονής Πέτρας αλλά και παίρνουν την ξυλεία για να ανάψουν φωτιές και να ζεσταθούν τη νύχτα ο Μητροπολίτης τα διέψευσε όλα αυτά.

Μιλώντας στην εφημερίδα Πολιτεία ξεκαθάρισε ότι έγινε αποκεράμωση, με εντολή του στρατού, του παλαιού κτιρίου του ψυχιατρικού νοσοκομείου που βρίσκονται περιμετρικά των εγκαταστάσεων της παλαιάς Μονής. «Όπως ενημερώθηκα οι παρεμβάσεις έγιναν ύστερα από εντολή του στρατού, γιατι εγκυμονούσε ο κίνδυνος λόγω της παλαιότητας του συγκεκριμένου κτιρίου, να πέσουν κεραμίδια προκαλώντας κάποιο ατύχημα» διευκρίνισε.

Μιλώντας για τους πρόσφυγες, επισήμανε ότι «οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, δεν έδωσαν κάποιο δικαίωμα μέχρι τώρα. Πρόκειται για μια φυλή φιλήσυχων ανθρώπων η οποία έχει υποστεί διώξεις από φανατικούς μουσουλμάνους».

«Γενικά πρόκειται για αξιοπρεπείς, ευγενικούς και πολιτισμένους ανθρώπους», τόνισε ο κ. Γεώργιος, προσθέτοντας ότι «θέλω να εξάρω τη συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, αλλά και του στρατού, η παρουσία των οποίων δημιούργησε γενικά συνθήκες επιπλέον ασφάλειας των χώρων, αλλά και των ίδιων των προσφύγων».
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top