Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ καταγγέλλει: Κοινός εκβιαστής ο υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης Αποστόλου – Αν χρωστάς στον ΟΓΑ δεν μπορείς να γράψεις το παιδί σου στο σχολείο

Με κείμενο που μας έστειλε ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ (ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) Βάκης Τσιομπανίδης καταγγέλλει ότι ο ίδιος διαπίστωσε πως αν χρωστάει κάποιος στον ΟΓΑ κάποιες εισφορές δεν μπορεί να γράψει το παιδί του στο σχολείο. Ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ χαρακτηρίζει τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Βαγγέλη Αποστόλου ως κοινό εκβιαστή και γνωστοποιεί ότι θα κινηθεί νομικά.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του κ.Τσιομπανίδη

Σήμερα πήγα να γράψω τον γιο μου στο ολοήμερο δημοτικό σχολείο, εκεί για την εγγραφή μου ζητήθηκε βεβαίωση πως είμαι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης.Ως εδώ όλα καλά και όλα ανθηρά,μέχρι πριν μερικούς μήνες η βεβαίωση τυπωνόταν απο τον ίδιο την ενδιαφερόμενο αυτόματα απο την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ….Σήμερα όμως; Ο φωστήρας Αποστόλου καταργεί την ηλεκτρονική εκτύπωση και στέλνει τον αγροτικό κόσμο στα ΚΕΠΥΕΛ όπου και τους ζητούνται λαγοί με πετραχήλια, συγκεκριμένα για τη χορήγηση βεβαίωσης εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, τον έλεγχο για την ιδιότητα του κατόχου αγροτικής εκμετάλλευσης ή του επαγγελματία αγρότη θα πρέπει να εξετάζονται υποχρεωτικά τα εξής δικαιολογητικά:

* Για τον υπολογισμό του αγροτικού εισοδήματος: Αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1, το αντίστοιχο εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος και αντίγραφο της κατάστασης οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα έντυπο Ε3 του ιδίου έτους, όπου εκεί θα αποτυπώνεται η αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα της αγροτικής εκμετάλλευσης του ενδιαφερομένου. Συγκεκριμένα συγκρίνεται το καθαρό κέρδος με λογιστικό προσδιορισμό αγροτικής δραστηριότητας σε σχέση με το συνολικό καθαρό κέρδος με λογιστικό προσδιορισμό.

* Για την απόδειξη της κατοχής αγροτικής εκμετάλλευσης και τον υπολογισμό του ετήσιου χρόνου απασχόλησης στην αγροτική εκμετάλλευση: Αντίγραφο της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης, σύμφωνα με τις εθνικές διατάξεις, του αντίστοιχου έτους με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

* Για την απόδειξη ασφάλισης στον ΟΓΑ: Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας ή βεβαίωση ασφάλισης από τον ΟΓΑ.

ΚΑΤΟΧΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

* Για την απόδειξη της δραστηριότητας της αγροτικής εκμετάλλευσης: Αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1, το αντίστοιχο εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος και αντίγραφο της κατάστασης οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα έντυπο Ε3 του ιδίου έτους, όπου εκεί θα αποτυπώνεται η αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα της αγροτικής εκμετάλλευσης του ενδιαφερομένου.

* Για την απόδειξη της κατοχής αγροτικής εκμετάλλευσης: Αντίγραφο της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης, σύμφωνα με τις εθνικές διατάξεις, του αντίστοιχου έτους με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

* Στις περιπτώσεις πρόσφατης απόκτησης της αγροτικής εκμετάλλευσης, όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αίτησης ενιαίας ενίσχυσης, θα προσκομίζονται:

* Αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1, το αντίστοιχο εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος.

* Για μόνιμες φυτείες: Συμβόλαια αγοράς αγροτικών εκτάσεων, νομίμως μετεγγραμμένα που προέρχονται από αγορά, γονική παροχή, αποδοχή κληρονομιάς κ.λπ. ή αποδεικτικά μίσθωσης αγροτικών εκτάσεων που έχουν υποβληθεί στο TAXISNET και αντίγραφα ελαιοκομικού, αμπελουργικού μητρώου ή άλλων μητρώων, συναπτόμενα εντός του έτους αναφοράς.

• Για μονοετείς καλλιέργειες: Συμβόλαια αγοράς αγροτικών εκτάσεων, νομίμως μετεγγραμμένα, που προέρχονται από αγορά, γονική παροχή, αποδοχή κληρονομιάς κ.λπ. ή αποδεικτικά μίσθωσης αγροτικών εκτάσεων που έχουν υποβληθεί στο TAXISNET, και παραστατικά αγοράς σπόρων ή φυτωρίων ή πώλησης προϊόντων της εκμετάλλευσης, εντός της χρονικής περιόδου του έτους αναφοράς.


Όλη αυτή η γραφειοκρατία αντικατέστησε το πάτημα ενός πλήκτρου ….
Αναρωτιέστε για ποιο λόγο έγιναν όλα αυτά; 
Είναι τελικά ο υπουργός γεωργίας τόσο ηλίθιος; όχι φίλοι μου δεν είναι θέμα βλακείας του Αποστόλου, δεν είναι θέμα μετατροπής του δημοσίου σε πολυδαίδαλο γραφειοκρατικού μοντέλου τύπου Βολιβίας.
Το σχέδιο είναι άλλο, αν χρωστάς στον ΟΓΑ σου ακυρώνουν παράνομα την ιδιότητα του αγρότη μιας και δεν σου χορηγούν βεβαίωση….
Βάζει ο Αποστόλου δηλαδή ομήρους τα παιδιά των αγροτών και απειλεί με τον ποιο στυγνό τρόπο τους αγρότες να πληρώσουν τις εισφορές τους γιατί ειδάλλως θα μείνουν χωρίς εκπαίδευση, φυσικά και χωρίς αυτήν την εμετική βεβαίωση δεν μπορείς να αγοράσεις ούτε αγροτικά μηχανήματα απαραίτητα για την συνέχεια του αγροτικού επαγγέλματος ……
Ποιος είναι αυτός ο νόμος υπουργέ που αν χρωστάς την προσωπική σου ασφάλιση αναιρείτε η επαγγελματική σου ιδιότητα; 
Ποιος νόμος μου απαγορεύει αν χρωστάω στον ΟΓΑ να στείλω το παιδί μου σχολείο;
Αποστόλου αυτά δεν τα κάνουν οι σκληρότεροι εκβιαστές της Καμόρα όχι υπουργός δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης που υποθετικά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αγροτών. 
Φυσικά και δεν θα το αφήσουμε έτσι Αποστόλου, φυσικά και θα κινηθούμε νομικά και ονομαστικά εναντίων σου γιατί απλά είσαι ένας κοινός εκβιαστής.
Βάκης Τσιομπανίδης
πρόεδρος
ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΚΚΕΛ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΑΣΜΟΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 97 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΣΑΣΜΟΣ που βλέπουμε στον ALPHA. ΕΠΕΙΣΟΔΙO 97 Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη, γεγονός που τον...