Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέα «όπλα» στα χέρια του Κυριάκου – Τα μοιραία λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Δύο περιστατικά που συνέβησαν με απόσταση λίγων ωρών έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Νέας Δημοκρατίας.

Η απόφαση να εκπέσει από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας ο Ισίδωρος Ντογιάκος και η «έφοδος» στην εταιρεία της συζύγου Στουρνάρα παρακολουθούνται με προσοχή από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη.

Για την υπόθεση Ντογιάκου ο Γιώργος Κουμουτσάκος είπε: ««Εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει αδιανόητες κυβερνητικές παρεμβάσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης».

«Οι συνεχείς παρεμβάσεις και η πολιτικοποίηση συγκεκριμένων υποθέσεων από κυβερνητικά στελέχη, όπως περίτρανα απεδείχθη και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, δημιουργούν μια ζοφερή και αποπνικτική ατμόσφαιρα παρασκηνίου και απροκάλυπτων κυβερνητικών πιέσεων και μεθοδεύσεων στο χώρο της Δικαιοσύνης που δεν αρμόζει και δεν τιμά ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος», συνέχισε.

«Σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση προστίθεται πλέον και η χθεσινή απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου σε βάρος του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Ισιδώρου Ντογιάκου, με την οποία ουσιαστικά λίγες ημέρες πριν τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Εισαγγελίας Εφετών, τίθεται εκτός μάχης, μετά από έφεση που άσκησε ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος. Η πολιτική σκοπιμότητα είναι ολοφάνερη. Δεν κρύβεται», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

«Ένα πρωτοφανές «μαγείρεμα» που αποκαλύπτει τη νοσηρή αντίληψη που έχει η Κυβέρνηση για την ανεξαρτησία και το αυτοδιοίκητο της Δικαιοσύνης. Η κυβερνητική σκοπιμότητα δεν κρύβεται», κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

Αναφορικά με την υπόθεση Στουρνάρα η ΝΔ σημείωσε πως: «Κύκλοι της Κυβέρνησης, προχώρησαν σε απαράδεκτες διαρροές και άσκηση εξωθεσμικής πίεσης εναντίον του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, προσβάλλοντας βάναυσα την ανεξαρτησία του θεσμού» .

«Προειδοποιούμε ότι ο αυταρχισμός τους δεν αγγίζει κανέναν και βρίσκει απέναντι όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.

Καλούμε τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας που έχει την ευθύνη για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του τραπεζικού μας συστήματος, να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του με συνέπεια και υπευθυνότητα, όπως ο ρόλος του επιβάλλει.

Τον καλούμε να ολοκληρώσει τους πολύ σοβαρούς ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην Τράπεζα Αττικής.

Δηλώνουμε ότι τον περιβάλλουμε με την εμπιστοσύνη μας. Ελπίζουμε, τέλος, οι Εισαγγελικές αρχές να δείξουν τον ίδιο ζήλο που έδειξαν στην περίπτωση της συζύγου του κ. Στουρνάρα και να διερευνήσουν επιτέλους και τις καταγγελίες του κ. Καμμένου περί πιέσεων με μαύρα λεφτά για να πάρει ο κουμπάρος του νεοκαναλαράρχης κ. Καλογρίτσας την πολυπόθητη τηλεοπτική άδεια», σημείωνε η ανακοίνωση της ΝΔ.

Νέα όπλα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του προγράμματος της ΝΔ ωστόσο θα επιχειρήσει να απόδομήσει το προφίλ του Αλέξη Τσίπρα.

Είναι δεδομένο πως θα γίνουν αναφορές στις αυταρχικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης σε ανεξάρτητους θεσμούς ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ θα μνημονεύσει και επιθέσει υπουργών σε ανεξάρτητους Θεσμούς.

paraskhnio.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ