Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σάλος με εκπομπή του BBC που «ανοίγει» παχύσαρκους

Σάλο προκαλεί εκπομπή του BBC3 με θέμα την παχυσαρκία και τίτλο «Obesity: Post Mortem».

Στη συγκεκριμένη εκπομπή ιατροδικαστές «ανοίγουν» παχύσαρκους ανθρώπους που έχουν φύγει πρόσφατα από την ζωή για να δουν πως επιδρά στην υγεία μας η απόθεση μεγάλης ποσότητας λίπους στο σώμα μας.

«Τόσο πολύ αηδιαστικό. Το συκώτι της μοιάζει με πατέ», ακούγονται να λένε οι ιατροδικαστές την ώρα της αυτοψίας μιας γυναίκας ου δώρισε το σώμα της στην επιστήμη.

Η γυναίκα είχε δωρίσει το σώμα της στην επιστήμη και κατέληξε να γίνεται δημόσιο θέαμα και συγκεντρώνει αμφιλεγόμενα σχόλια από τους ιατροδικαστές.

Καθώς κόβει τη γυναίκα ο ιατροδικαστής φωνάζει «τόσο πολύ λίπος!».

«Μοιάζει με βούτυρο», λέει ένας από τους γιατρούς την ώρα που ανοίγουν το σώμα της.

Όπως είναι αναμενόμενο, η εκπομπή έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις με τον Guardian να τονίζει: «Αφήνεται να εννοηθεί ότι η παχυσαρκία είναι λάθος του ατόμου και όχι ένας δείκτης μιας σειράς παραγόντων, όπως είναι η φτώχεια, τα γονίδια, τα ιατρικά προβλήματα και η ψυχολογία. Το σώμα βγαίνει εκτός πλαισίου, χάνει την ανθρώπινη υπόστασή του. Τέτοιες αναπαραστάσεις μπορούν μόνο να ενισχύσουν την παθολογία των παχύσαρκων, τροφοδοτώντας την προκατάληψη μιας μεγάλης μερίδας ανθρώπων».

newsbeast.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1 ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 Μετά την τραγική εξέλιξη με την Όλγα, η Μαρίκα συγκλονισμένη αναζητά την Βικτωρία, ώστε...