Σάλο προκαλεί εκπομπή του BBC3 με θέμα την παχυσαρκία και τίτλο «Obesity: Post Mortem».

Στη συγκεκριμένη εκπομπή ιατροδικαστές «ανοίγουν» παχύσαρκους ανθρώπους που έχουν φύγει πρόσφατα από την ζωή για να δουν πως επιδρά στην υγεία μας η απόθεση μεγάλης ποσότητας λίπους στο σώμα μας.

«Τόσο πολύ αηδιαστικό. Το συκώτι της μοιάζει με πατέ», ακούγονται να λένε οι ιατροδικαστές την ώρα της αυτοψίας μιας γυναίκας ου δώρισε το σώμα της στην επιστήμη.

Η γυναίκα είχε δωρίσει το σώμα της στην επιστήμη και κατέληξε να γίνεται δημόσιο θέαμα και συγκεντρώνει αμφιλεγόμενα σχόλια από τους ιατροδικαστές.

Καθώς κόβει τη γυναίκα ο ιατροδικαστής φωνάζει «τόσο πολύ λίπος!».

«Μοιάζει με βούτυρο», λέει ένας από τους γιατρούς την ώρα που ανοίγουν το σώμα της.

Όπως είναι αναμενόμενο, η εκπομπή έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις με τον Guardian να τονίζει: «Αφήνεται να εννοηθεί ότι η παχυσαρκία είναι λάθος του ατόμου και όχι ένας δείκτης μιας σειράς παραγόντων, όπως είναι η φτώχεια, τα γονίδια, τα ιατρικά προβλήματα και η ψυχολογία. Το σώμα βγαίνει εκτός πλαισίου, χάνει την ανθρώπινη υπόστασή του. Τέτοιες αναπαραστάσεις μπορούν μόνο να ενισχύσουν την παθολογία των παχύσαρκων, τροφοδοτώντας την προκατάληψη μιας μεγάλης μερίδας ανθρώπων».

newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απόψεις
του logia-starata.blogspot.com, και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Οι διαφωνίες είναι θεμιτές ή και απαραίτητες Η θέση φέρνει την αντίθεση και με λίγη διάθεση ίσως βρεθεί η σύνθεση. Για το λόγο αυτό θα παρακαλούσαμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια.

Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.

loading...

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top