Μπορεί να ακούγεται απίστευτο όμως από 1/1/2017 το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται για πραγματική φοροεπιδρομή στο εισόδημα όσων ακόμη αντέχουν στην κρίση και μπορούν να βρουν εργασία.

Μάλιστα αν προσθέσει κανείς τις κρατήσεις για σύνταξη και υγεία με εκείνες του φόρου εισοδήματος, αλλά και τις προκαταβολές φόρου, ουσιαστικά όσοι αμείβονται με μπλοκάκια από την 1/1/2017 επί της ουσίας θα δίνουν το 80% του εισοδήματος στα Ταμεία και το Κράτος.Από 1/1/2017 λοιπόν όσοι απασχολούνται με καθεστώς μη εξαρτημένης εργασίας και έχουν και μισθωτή εργασία θα πληρώνουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες εισφορές ίσες με 26,95% και παράλληλα και τις εισφορές τους ως μισθωτοί.

Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν ασφάλιση ΙΚΑ, που θα συνεχίσουν να πληρώνουν το 16% των εισφορών, αλλά και για όσους είναι ασφαλισμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ, το ΤΣΑΥ, το Ταμείο Νομικών κλπ που μαζί με τις εισφορές για το Ταμείο τους ως μισθωτοί θα πρέπει από 1/1/2017 να πληρώνουν επιπλέον εισφορά ύψους 26,95%.

Κάπως για όσους έχουν ΙΚΑ η επιβάρυνση φτάνει το 43%, για όσους οι εισφορές είναι στο 22% η επιβάρυνση θα είναι 50%. Αν στις εισφορές προστεθεί και ο φόρος εισοδήματος μαζί με την προκαταβολή φόρου κλπ τότε οι απώλειες φτάνουν το 80%.

crashonline.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απόψεις
του logia-starata.blogspot.com, και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Οι διαφωνίες είναι θεμιτές ή και απαραίτητες Η θέση φέρνει την αντίθεση και με λίγη διάθεση ίσως βρεθεί η σύνθεση. Για το λόγο αυτό θα παρακαλούσαμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια.

Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.

loading...

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top