Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημοσκόπηση – ανατροπή! Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 4 μονάδες διαφορά

Μια ανατρεπτική δημοσκόπηση δημοσιεύει αύριο Κυριακή η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Το ΧΩΝΙ. 
Είναι μια έρευνα της  Βridging Europe  που θα συζητηθεί: 

Η δημοσκόπηση έκπληξη δείχνει τα εντελώς αντίθετα από ότι έχουν δείξει όλες οι δημοσκοπήσεις κανονικών εταιρειών τον Σεπτέμβριο. (Δείτε MARC ΕΔΩ , ALCO ΕΔΩ , PALMOS ANALYSIS ΕΔΩ , Kapa research ΕΔΩΠαν. Μακεδονίας ΕΔΩ ) Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση της B.E.στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,4% ενώ η Νέα Δημοκρατία είναι δεύτερη με 18,2%.

Τρίτο κόμμα το ΚΚΕ με 7,4%, εντός βουλής Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,1%, 4,9% και 3,2% αντίστοιχα. Κάτω από το 3% Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, Πλεύση Ελευθερίας και ΛΑ.Ε.

Στον απόηχο της ΔΕΘ, το 44% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδόθηκε σε μεγαλύτερη παροχολογία από τον Αλέξη Τσίπρα που ακολουθεί με 30% ενώ το 26% δεν πήρε θέση.

Κάθετα αντίθετα είναι η κοινή γνώμη στην πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να επιστραφούν τα 246 εκ. ευρώ που θα καταβληθούν στο δημόσιο για την απόκτηση των τηλεοπτικών αδειών στους καναλάρχες: Το 71% διαφωνεί με τη στάση της ΝΔ και μόλις το 26% συμφωνεί.

Την ίδια στιγμή, το 65% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης να οργανώσει στην Αθήνα τη Σύνοδο του νότου ενίσχυσε την εικόνα της χώρας ενώ το 21% δήλωσε ότι η Ελλάδα ζημιώθηκε.

Σημ: Θυμίζουμε ότι ο εκδότης της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ Γιώργος Χριστοφορίδης, διορίστηκε ως πολιτικός σύμβουλος στο γραφείο της Όλγας Γεροβασίλη. (Δείτε ΕΔΩ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ