Με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο συναντήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στην Νέα Υόρκη. Ο κ. Λεβέντης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής για τις δραστηριότητες της αρχιεπισκοπής και δεσμεύτηκε ότι θα αγωνιστεί για τα προβλήματα που απασχολούν την Ορθόδοξη Εκκλησία και δήλωσε πως θα είναι στο πλευρό της αρχιεπισκοπής.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων συναντήθηκε και με ομογενείς στην Αστόρια, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Ο κ. Λεβέντης μίλησε για θέματα που αφορούν τους ομογενείς, αλλά και ζητήματα της επικαιρότητας. Για την οικονομική κρίση, ο Β. Λεβέντης τόνισε ότι για να «βγει η χώρα από μνημόνια πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις και να υπάρξει πολιτική σταθερότητα». Ανέφερε ακόμη πως η χώρα χρειάζεται οικουμενική κυβέρνηση και να τα «βρουν τα δύο μεγάλα κόμματα και να σχηματιστεί μια κυβέρνηση 250 βουλευτών, που θα δώσει στοιχεία εμπιστοσύνης στην διεθνή κοινότητα για να φέρουν επενδυτές στην χώρα μας». Επανέλαβε, επίσης, πως «δεν υπάρχει θέμα συνεργασίας με τον Τσίπρα», και πρόσθεσε «εγώ έκανα 40 χρόνια να μπω στην Βουλή και τώρα θα πάω να συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ»;

Όσον αφορά την ψήφο των ομογενών, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δεσμεύτηκε πως θα βάλει «πλάτη» για να ψηφιστούν οι νόμοι που απαιτούνται για να έχουν δικαίωμα ψήφου οι ομογενείς μας. Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Λεβέντης είπε πως πρέπει να αλλάξει θέση η γειτονική χώρα και υπογράμμισε πως η Ένωση Κεντρώων δεν αποδέχεται να υπάρχει ο όρος Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων.
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top