Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ: 1 στα 2 νοικοκυριά στην Ελλάδα ζει από τη σύνταξη του παππού και της γιαγιάς!

Με τη σύνταξη του παππού και της γιαγιάς ζει 1 στα 2 νοικοκυριά, σύμφωνα με στοιχεία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, όπως διαβάζουμε στο financialbox.gr. Σε ανακοίνωσή του, το Δίκτυο κάνει λόγο για 11 ψαλίδια του νόμου Κατρούγκαλου που φέρνουν νέα επιδείνωση στο βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων. Όπως επισημαίνει, ο κίνδυνος νέων μελλοντικών περικοπών στις συντάξεις είναι σοβαρός αν δεν υπάρξει οικονομική ανάκαμψη και εισροή νέων πόρων στο ασφαλιστικό σύστημα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων:
Έξι στους δέκα συνταξιούχους στη χώρα μας παίρνουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ και μάλιστα το 44.8% των συνταξιούχων (1,2 εκατ.) παίρνουν μηναία σύνταξη κάτω από το όριο σχετικής φτώχειας των 665 ευρώ.
Το 52% των λαϊκών νοικοκυριών στη χώρα μας, λόγω της υψηλής ανεργίας και της φτώχειας που προκαλούν τα μνημόνια, ζουν από τις συντάξεις των ηλικιωμένων μελών τους.
Από 20% έως και άνω του 50% μειώθηκαν οι συντάξεις των ήδη συνταξιούχων μέσα από 13 συνεχείς ειδικές ή άλλες πρόσθετες εισφορές-περικοπές που επιβλήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια σε σημείο πλέον οι συντάξεις να αποτελούν φιλοδωρήματα. Παρόλο που οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί τις 13 μνημονικές περικοπές τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν από τα ελλείμματα τα οποία για εφέτος θα κινηθούν κοντά στα 4 δισ. ευρώ συνολικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 52-53

Δείτε τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 52-53 Επεισόδιο 52 Οι κοινωνικοί λειτουργοί κάνουν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο σπίτι του Νικόλα...