Για την ιστορία και τον εμφύλιο πόλεμο μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στο radio1d.gr και τον Ανδρέα Σταματόπουλο.
Ο κ. Ζαριανόπουλος χαρακτήρισε τον εμφύλιο ως κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης που άφησε χρήσιμα διδάγματα για το μέλλον, όπως για παράδειγμα η συμφωνία της Βάρκιζας που απέδειξε ότι όταν οι εργατικές δυνάμεις, το λαϊκό κίνημα και το Κομμουνιστικό Κόμμα συμβιβάζονται με τις αστικές δυνάμεις, ο λαός βγαίνει ζημιωμένος. Ο λαός, συνέχισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, εξωθήθηκε στον εμφύλιο λόγω της φοβερής τρομοκρατίας της ντόπιας αστικής τάξης, των Άγγλων και των Αμερικανών. Τους σκοτώνανε, είναι χιλιάδες οι δολοφονημένοι αγωνιστές της αντίστασης και του ΕΑΜ μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας από τις κυβερνητικές συμμορίες και τους Βρετανούς, πρόσθεσε ο κ. Ζαριανόπουλος.
Παράλληλα, σημείωσε πως την ιστορία την γράφουν οι νικητές και συχνά την διεστρεβλώνουν αποκρύπτοντας την αλήθεια. Είναι χαρακτηριστικό, είπε ο κ. Ζαριανόπουλος πως η Ευρωπαική Ένωση έχει εξισώσει το ναζισμό με τον κομμουνισμό. Τέλος ο κ. Ζαριανόπουλος απαντώντας για τα γεγονότα της 7ης Μεραρχίας, τον Έρανο της Τιμής, το λιμό της Ουκρανίας και το σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ, είπε ότι υπάρχουν πολλοί δήθεν ιστορικοί και μελετητές, μεταξύ αυτών και οι Μαραντζίδης - Καλύβας, που χρηματοδούνται από συγκεκριμένα κέντρα με στόχο να βάλουν νέα πλαστά στοιχεία στην ιστορία.
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top