Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Usain Bolt-Michael Phelps: το μεγάλο αντίο, δύο μύθων του αθλητισμού!

Του  Φωτάκη Νικόλαου

Λίγες ώρες μετά τη λήξη των 31ων θερινών ολυμπιακών αγώνων του Ρίου, ας αποχαιρετήσουμε δυο μεγάλους αθλητές, με ένα μικρό αφιέρωμα σε αυτούς. Ποιοι όμως είναι αυτοί οι αθλητές που μας χάρισαν και φέτος μεγάλες στιγμές, με τη συμμετοχή τους στα αθλήματα του στίβου και της κολύμβησης αντίστοιχα? Γιουσέιν Μπολτ και Μαίκλ Φελπς, είναι η απάντηση. Ας τους γνωρίσουμε λοιπόν μέσα από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους …

Usain bolt


O Usain Bolt γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου του 1986 και έχει τζαμαϊκανή υπηκοότητα. Είναι σπρίντερ και αγωνίζεται στα αγωνίσματα των 100μ., των 200μ. και στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 4 έπη 100 ανδρών. Δικαίως, μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο ταχύτατος άνθρωπος του κόσμου και αυτό γιατί στους ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου(2008) έγινε ο πρώτος που έτρεξε τα 100μ. σε χρόνο 9.63 δευτερολέπτων. Άξιο σεβασμού, ότι κατέχει εδώ και χρόνια το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων στο αγώνισμα των 200μ. Από το 2002, που συμμετείχε στο πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων , μέχρι και σήμερα που συμμετείχε στους τελευταίους ολυμπιακούς αγώνες της καριέρας του έχει κατακτήσει 9 χρυσά στο σύνολο. Με όλα αυτά λοιπόν, θα τον θυμόμαστε με το παρατσούκλι «άνθρωπος αστραπή» ή «αστροπελέκι», ένα παρατσούκλι που του αποδόθηκε από τα ΜΜΕ.

Michael Fred Phelps

Αποτέλεσμα εικόνας για φελπς - μπολτ φωτο

O Michael Fred Phelps γεννήθηκε στις 30 Ιουνίου του 1985 και είναι αμερικανός πρωταθλητής και ολυμπιονίκης της κολύμβησης, κάτοχος πολύ μεγάλων και παγκόσμιων επιδόσεων σε πολλά αγωνίσματα. Έχει κατακτήσει αμέτρητα μετάλλια σε ολυμπιακούς αγώνες(28), χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα 5 χρυσά που κατέκτησε φέτος στους αγώνες του Ρίο, φτάνοντας με αυτό το τρόπο τα 23 χρυσά στο σύνολο. Επιπλέον, έχει κατακτήσει 3 ασημένια και 2 χάλκινα, πραγματοποιώντας εξαιρετικές επιδόσεις γράφοντας το όνομα του, φαρδιά-πλατιά στην ιστορία των κορυφαίων της κολύμβησης και γενικότερα του αθλητισμού. Από πολλούς χαρακτηρίζεται ως ο μεγαλύτερος αθλητής της κολύμβησης στην ηλικία του, και αυτό όχι άδικα γιατί έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις σε όποια διοργάνωση και να παίρνει μέρος, ενώ εμείς ως χώρα τον γνωρίσαμε περισσότερο το 2004, στους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας.

Καταλαβαίνει λοιπόν τώρα κανείς για πόσο μεγάλους αθλητές μιλάμε…ας πούμε μόνο ότι ,9 τα χρυσά του Bolt + 28 τα μετάλλια του Michael = 37 στο ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ! Απλά μεγάλοι…απλά respect!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ που θα βλέπουμε στην ΕΡΤ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 Επεισόδιο 7 Ο Λουκάς βλέπει τα απειλητικά σημάδια και μπροστά στον κίνδυνο...