Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στοίχημα: Νίκη με Under 3.5 για τον Ολυμπιακό (vid)

Ημέρα Europa League η σημερινή, με 22 συνολικά παιχνίδια να διεξάγονται για τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Ανάμεσά τους και τρία ελληνικών ομάδων, με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό να υποδέχονται τις Ντιναμό Τιφλίδας και Αρούκα αντίστοιχα, και τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μπρόντμπι. Στοιχηματικά θα μας απασχολήσει μόνο το ματς των “ερυθρόλευκων”, το οποίο μαζί με τέσσερις ακόμη προτάσεις συνθέτουν τη σημερινή πεντάδα προγνωστικών. Μην ξεχνάτε ότι στο Betarades.gr μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις μεταγραφές σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Κερδίζει με Under 3.5 o Ολυμπιακός
Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας με το παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Αρούκα, στο οποίο θα πάμε με τη νίκη των γηπεδούχων σε συνδυασμό με Under 3.5 σε απόδοση 2.00. Υποχρέωση… και όχι πολυτέλεια είναι για τον Ολυμπιακό το σημερινό σφράγισμα της πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, με τους λόγους να είναι τόσο… ηθικοί όσο και οικονομικοί. Μπορεί ο Πάουλο Μπέντο να μετρούσε λίγες ημέρες στο «τιμόνι» των πρωταθλητών Ελλάδας, όμως η διαφορά στην ψυχολογία ήταν εμφανής στο ματς της περασμένης Πέμπτης. Η νίκη δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στον Ολυμπιακό και απόψε καλείται να διαχειριστεί σωστά αυτή την «προίκα». Η Αρούκα, από την πλευρά της, έχει σήμερα μία δύσκολη αποστολή, όμως ταξίδεψε στην Ελλάδα με αυτοπεποίθηση και ελπίδα. Άλλωστε, το ατυχές 1-0 του πρώτου αγώνα δεν αποτελεί ένα σκορ… απαγορευτικό για ανατροπή. Οι Πορτογάλοι έρχονται από το νικηφόρο 2-0 επί της Νασιονάλ Μαδέιρα για τη 2η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Δε χάνει η Σκεντίγια
Συνεχίζουμε με το 1Χ σε απόδοση 1.93 στο Σκεντίγια – Γάνδη. Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της είναι απόψε η Σκεντίγια, που θέλει να ολοκληρώσει το… θαύμα! Μετρούσε 4/4 αποκλεισμούς σε ισάριθμες συμμετοχές τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, ωστόσο φέτος έχει σημειώσει ήδη τρεις διαδοχικές προκρίσεις εναντίον των Κρακόβια (4-1 συνολικό σκορ), Νεφτσί Μπακού (1-0 συνολικό σκορ) και Μλάντα Μπόλεσλαβ (2-1 συνολικό σκορ). Κόντρα στη Γάνδη δεν της έδινε κανείς ελπίδες, εντούτοις την περασμένη εβδομάδα στάθηκε εξαιρετικά στο Βέλγιο, θα μπορούσε να έχει φύγει αλώβητη, αλλά μια ολιγωρία στο φινάλε έφερε το δεύτερο και νικητήριο γκολ για τους αντίπαλους. Πολύ τρέξιμο και δύναμη απ’ τους Σκοπιανούς, που πήραν αυτό που ήθελαν, δηλαδή ένα σκορ που να τους κρατά «ζωντανούς» ενόψει της ρεβάνς. «Έμπλεξε» η Γάνδη, που καλείται σήμερα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μη γίνει θύμα μεγάλης έκπληξης. Υπέστη αιφνιδιασμό απ’ τη Σκεντίγια στο πρώτο ματς, βρέθηκε να χάνει απ’ το 10’, προσπάθησε να απειλήσει σπασμωδικά και χωρίς να βγάλει συνεργασίες. Τελικά χρειάστηκε δύο στημένες φάσεις για να ανατρέψει την κατάσταση στις καθυστερήσεις, κατακτώντας ένα 2-1 που μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα πολύτιμο. Σήμερα θέλει να σκοράρει για να απλοποιήσει τα πράγματα, καθώς αν βρει δίχτυα στη συνέχεια πρέπει να δεχτεί δύο γκολ για να πάει παράταση και τρία για να αποκλειστεί.
Με N/G στο Βέλγιο
Ακουλουθεί η αναμέτρηση της Γκενκ με την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, όπου και επιλέγουμε το N/G σε απόδοση 2.20. Το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση ήταν η Γκενκ πριν το πρώτο ματς, το ίδιο ακριβώς ισχύει και μετά το 2-2 της περασμένης εβδομάδας στο Ζάγκρεμπ. Έκανε εξαιρετικό πρώτο μέρος και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη 0-1, ενώ με τη… σέντρα του δεύτερου ημιχρόνου ήρθε και το 0-2 για να προκαλέσει χαμόγελα. Οι Βέλγοι θεώρησαν ότι η Λοκομοτίβα θα καταρρεύσει, κάτι τέτοιο δε συνέβη και έτσι αιφνιδιάστηκαν όταν την είδαν να πιέζει οργανωμένα και συγκροτημένα, τακτική που απέφερε τελικά την ισοφάριση μέχρι το 59’. Θετικό το 2-2 για την Γκενκ, θα μπορούσε ακόμη και να χάσει, σήμερα οφείλει να προστατεύσει το προβάδισμα της και να πάρει την αυτονόητη πρόκριση. Διευρύνθηκε το αήττητο ρεκόρ της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ (4-3-0), καθώς παρά το 0-2 της Γκενκ μέχρι το 47’, δεν τα παράτησε και δεν απογοητεύτηκε. Αντέδρασε συλλογικά και οργανωμένα, ήταν ψύχραιμη και έφτασε άμεσα στην ισοφάριση (μέχρι το 59’), αιφνιδιάζοντας τους Βέλγους. Είχε φάσεις για τρίτο γκολ, αν το πετύχαινε θα άλλαζε τα δεδομένα για τη σημερινή ρεβάνς, όπου πλέον τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Η Λοκομοτίβα ουσιαστικά χρειάζεται νίκη μέσα στο Βέλγιο, καθώς οι μοναδικές ισοπαλίες που την εξυπηρετούν είναι απ’ το 2-2 και πάνω (3-3, 4-4 κ.ο.κ.).
Δε χάνει η ΑΕΚ Λάρνακας
Περνάμε στην αναμέτρηση Λίμπερετς – ΑΕΚ Λάρνακας, στην οποία επιλέγουμε το X2, σε απόδοση 1.96. Μπορεί να μην εντυπωσίασε με την εμφάνιση της στο “Αντώνης Παπαδόπουλος”, ωστόσο, η Σλόβαν κατάφερε να φύγει με τη νίκη (0-1) από την Κύπρο που της δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους της διοργάνωσης. Έχει ρίξει φέτος όλο το βάρος της στο Γιουρόπα Λιγκ κάτι που φαίνεται και από τις εμφανίσεις της στο πρωτάθλημα, όπου μετά το πέρασμα τεσσάρων αγωνιστικών έχει συγκεντρώσει μόλις δυο βαθμούς, μετρώντας δυο ήττες και δυο ισοπαλίες. Ξεκίνησε το ευρωπαϊκό της ταξίδι απευθείας από τον 3ο γύρο όπου κατάφερε να αποκλείσει την Αντμίρα με δυο νίκες (1-2, 2-0) και φιλοδοξεί να πετύχει κάτι ανάλογο και κόντρα στην ΑΕΚ. Δύσκολο έργο έχει πλέον μπροστά της η ΑΕΚ Λάρνακας που καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της 0-1 του πρώτου αγώνα. Καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο οι Τσέχοι, σκόραραν με τον Κουφάλ στο 30, είχαν δύο δοκάρια και αρκετές ευκαιρίες. Η ΑΕΚ έμεινε στο 65’ με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Ορτίθ, ωστόσο, πίεσε για την ισοφάριση, κατέγραψε φάσεις και είχε δοκάρι με τον Λαρένα στο 85’, όμως το 1-0 υπέρ της τσεχικής ομάδας παρέμεινε μέχρι το τέλος. Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα υπάρχει αισιοδοξία στις τάξεις της ομάδας, αλλά και πίστη για την πρόκριση.

Over 0.5 η Γκέτεμποργκ
Ολοκληρώνουμε με τον αγώνα Γκαραμπάκ – Γκέτεμποργκ, στο οποίο θα πάμε το Over 0.5 των φιλοξενούμενων, σε απόδοση 2.05. Τη δύναμη της έδρας της θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί σήμερα η Καραμπάκ, προκειμένου να κάνει την ανατροπή και να πάρει αυτή την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Άλλωστε, οι Αζέροι ήταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο ματς, παρά την τελική ήττα. Δύο νίκες και μία ήττα μετρούν οι γηπεδούχοι στα τρία φετινά ματς πρωταθλήματος, ενώ «τρέχουν» σερί 2-2-1 στα πέντε τελευταία «εντός» για το Γιουρόπα Λιγκ (κράτησαν ανέπαφη εστία στα 3/5 ματς). Η Γκέτεμποργκ, από την πλευρά της, καλείται σήμερα να υπερασπιστεί το υπέρ της 1-0 του πρώτου αγώνα και να ανεβάσει αισθητά την απόδοσή της, καθώς -όπως προαναφέραμε- κινδύνευσε σε πολλές περιπτώσεις στο πρώτο ματς. Σημειώνουμε, βέβαια, ότι οι Σουηδοί μετρούν 3/3 εκτός έδρας νίκες στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ. Στο εγχώριο πρωτάθλημα τους συναντάμε στην 4η θέση του πίνακα μετά το πέρας των 19 πρώτων αγωνιστικών (32 β.) και μετρούν μόνο μία νίκη στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές (1-1-2). Ρεαλιστικά δεν… προλαβαίνουν την υπόθεση-τίτλος κι έτσι θα στοχεύσουν πρώτιστα στο πλασάρισμα στην πρώτη τριάδα.
Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.
Τα βίντεο του Betarades.gr για τις σημερινές αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων
Ολυμπιακός – Αρούκα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ