Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αστρονομικός ο ΕΝΦΙΑ για τα Παιδικά Χωριά SOS – Καλούνται να πληρώσουν 92.000 ευρώ

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ της τάξης των 92.000 ευρώ. Σε ανακοίνωση του γενικού διευθυντή του οργανισμού, του Γιώργου Πρωτόπαπα, τονίζεται μεταξύ άλλων πως αυτό το ποσό αντιστοιχεί στη λειτουργία ενός Κέντρου Στήριξης για έναν ολόκληρο χρόνο.

«Ήρθε και φέτος ο Άι Βασίλης με τα δώρα. Σε συνέχεια ερωτήσεων δημοσιογράφων αλλά και δωρητών σχετικά με το φετινό ΕΝΦΙΑ, τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος ενημερώνουν ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών δεν τους ξέχασαν ούτε φέτος και τους έστειλαν το λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ.

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, τα οποία δεν λαμβάνουν καμία κρατική επιχορήγηση για τα προγράμματά τους, καλούνται σήμερα να καταβάλουν 92.000 Ευρώ, που είναι ο ΕΝΦΙΑ για ακίνητα, τα οποία έχουν κληρονομήσει και δεν ιδιοχρησιμοποιούν. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στη λειτουργία, για ένα ολόκληρο χρόνο, ενός Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που μπορεί να υποστηρίξει 300 οικογένειες με 450 παιδιά και να παρέχει εργασία σε 10 εργαζομένους» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS

Πρόσθεσε πως: «Τα Παιδικά Χωριά SOS βοηθούν και υποστηρίζουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά βρίσκονται σε ανάγκη, όμως αυτό το έργο γίνεται όλο και δυσκολότερο κάθε φορά που εφαρμόζεται μία νέα φορολογική πολιτική κατά των Σωματείων στη χώρα μας.

«Για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να αδιαφορήσει για τις ανάγκες των πλέον αδύναμων κοινωνικά ομάδων, επιβάλλοντας παράλογη και βαριά φορολόγηση σε κοινωφελή Ιδρύματα και Σωματεία και θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη λειτουργία βασικών προγραμμάτων τους που φροντίζουν χιλιάδες παιδιά και ενήλικες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ