Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

O ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μας κάνει όλους προλετάριους

Γράφει ο Άγης Βερούτης

Όταν πήραν την εξουσία οι μπολσεβίκοι, χρειάζονταν ανάπτυξη για να κυκλοφορήσει το όποιο χρήμα υπήρχε κρυμμένο, και να ξαναπάρει μπροστά η οικονομία.

Έτσι από τον βοηθό του Λένιν Κοντράτιεφ, βγήκε το σλόγκαν “Εμπορευτείτε! Εμπορευτείτε! Εμπορευτείτε!”

Ο κόσμος άκουσε την προτροπή του Λένιν και σύντομα καθένας πουλούσε οτιδήποτε είχε στην κατοχή του και δεν χρειαζόταν άμεσα. Οι ικανότεροι έφτιαξαν μικρομάγαζα και σιγά σιγά άρχισαν να ξανασχηματίζουν μια υποτυπώδη αστική τάξη.

Όμως ο αστός είναι εχθρός του μπολσεβίκου. Αν δεν μπορεί να τον προλεταριοποιήσει, τότε τον θέλει νεκρό.

Έτσι λίγα χρόνια μετά οι κομισάριοι βγήκαν και καταμέτρησαν την περιουσία του καθενός μικροεμπόρου. Φυσικά υπολόγισαν την αξία της πολλαπλάσια της πραγματικής, οπότε όταν ήρθε η φορολογία ουσιαστικά ήταν δήμευση.

Έτσι αποδεκατίστηκε η αστική τάξη από την επανάσταση των μπολσεβίκων. Έτσι προλεταριοποιήθηκε η αστική τάξη, απογυμνώθηκε από περιουσιακά στοιχεία, τα οποία περιήλθαν όλα στο κράτος, δηλαδή στο Κόμμα.

Οι μικρέμποροι και μικροτεχνίτες αποτέλεσαν με τις μικρές τους περιουσίες το καύσιμο της επανάστασης.

Πολλοί από αυτούς πίστεψαν πως θα γινόταν μια “Δίκαιη Ανάπτυξη” με τους κομμουνιστές, που υπόσχονταν πως θα αναδιένειμαν τον πλούτο πιο δίκαια.

Έτσι χάρη στην ανοχή των αστών οι μπολσεβίκοι επαναστάτες άδραξαν την εξουσία και η μεγαλύτερη Γενοκτονία όλων των εποχών υλοποιήθηκε από τους Σοβιετικούς σκοτώνοντας περί τα 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ συμπατριώτες τους σε βάθος λίγων δεκαετιών.

Φυσικά οι κομισάριοι επέλεξαν για τον εαυτό τους μια άνετη ζωή με τα χρήματα που πλέον ανήκαν στο κράτος δηλαδή το κόμμα.

Είπαν ψέμματα στους αστούς και εκτός από τις μικρές περιουσίες τους έκλεψαν και τις ελευθερίες τους τα ατομικά δικαιώματά τους και τελικά και την ίδια τη ζωή τους. Όσοι αντιστάθηκαν στα σχέδια του Κόμματος για την ζωή τους βρέθηκαν στα γκούλαγκ όπου πέθαναν απο τις κακουχίες, ή εκτελέστηκαν χωρίς δίκη, όπως ο ίδιος ο Κοντράτιεφ.

Αυτό μου θύμισε η Καφαντάρη, που αναφερόμενη στους μικρομαγαζάτορες που συνέβαλαν στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, πιστεύοντας τα γίδια τα ακραία ψέμματά του, τους ενημέρωσε σήμερα το πρωΐ πως ΤΑ ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑ ΚΕΙΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ. ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΕΙΝΗ.

Ξαναπηγαίντε  για μπάνιο στις επόμενες εκλογές να δω κάτι.

Ακολουθήστε τον Άγη Βερούτη στο /twitter @agissilaos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ