Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νότης Μηταράκης: Nα εξεταστεί η δυνατότητα ρύθμισης των δανείων των κομμάτων

Την ίδια θέση εξέφρασε και ο έτερος βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης αλλά και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ, Νότη Μηταράκη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα ρωτήθηκε από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το αν η ΝΔ ζητά «κούρεμα» των δανείων των κομμάτων, όπως έχει αναφέρει ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Μηταράκης είπε ότι η ΝΔ κάνει μία προσπάθεια για να νοικοκυρέψει τα οικονομικά της, μετακόμισε σε νέα γραφεία με μικρότερο ενοίκιο, έχει μειώσει σημαντικά τα λειτουργικά της έξοδα, ενώ παράλληλα κάνει οικονομική εξόρμηση στα μέλη της.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε ότι η ΝΔ δεν ζητά καμία χάρη, αλλά ζητά να εξεταστεί η δυνατότητα που υπάρχει ώστε τα κόμματα να αντιμετωπιστούν ως συνεπείς δανειολήπτες και να ρυθμιστούν τα χρέη τους όπως ισχύει για όλους.

Ο κ. Μηταράκης προσθέτει ότι το σημαντικότερο οικονομικό πρόβλημα για τη ΝΔ προκύπτει όχι από την ασυνέπειά της αλλά από το γεγονός ότι έχει μειωθεί σημαντικά η κρατική χρηματοδότηση, κάτι το οποίο ψήφισε η Βουλή.

Την ίδια θέση εξέφρασε και ο έτερος βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.
Παρόμοια θέση πήρε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος, ενώ ο Νεκτάριος Σαντορινιός από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι τα κόμματα πρέπει να πληρώσουν τα χρέη τους χωρίς καμία ρύθμιση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ