Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-1

Δεύτερη… Καμπάλα δεν είχε για τον Παναθηναϊκό. Μπορεί, παρά το 3-0 της Λεωφόρου, το πρώτο ημίχρονο στη Δανία να ξύπνησε… εφιάλτες, όμως στο δεύτερο 45λεπτο οι «πράσινοι» καθάρισαν την πρόκριση (1-1) και θα είναι στους ομίλους του Europa League, αφήνοντας πίσω τους την περσινή κακή ευρωπαϊκή παρένθεση.

Το γκολ της Μπρόντμπι στο 35′ (σκόρερ ο Μούχταρ) αλλά κυρίως η κάκιστη απόδοση του «τριφυλλιού» προκάλεσαν ανησυχίες… Οι αλλαγές του Στραματσόνι (Λέτο και Λουντ) φρέσκαραν την ομάδα στην «επανάληψη» και ο Παναθηναϊκός πέτυχε το γκολ που ήθελε (στο 66′ με τον Ιβανόφ), κλειδώνοντας, με το 1-1, την πρόκριση και αφήνοντας τους γηπεδούχους με την… πίκρα και την κακία τους (στο ξεκίνημα οι οπαδοί σήκωσαν πανό-αηδία για τον Μπεργκ).

Ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου ήταν πολύ κακός. Επιθετικά ήταν ανύπαρκτος, έχανε όλες τις μάχες του κέντρου και μόνο η άμυνα, με τους Μολέντο και Ιβανόφ, έμοιαζε να κρατά την ομάδα όρθια. Οι «πράσινοι» βρίσκονταν μόνιμα σε θέση άμυνας, ο Λεντέσμα έμοιαζε κουρασμένος από το πρώτο λεπτό (έγινε αλλαγή το δεύτερο ημίχρονο) και το δίδυμο των Μπεργκ-Ιμπάρμπο δεν πήρε μπάλα. Οι της Μπρόντμπι, από την άλλη, επιτέθηκαν από το ξεκίνημα κι αφού έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 16′ με τον Πούκι (μετά το λάθος του Στιλ το πλασέ που επιχείρησε έδιωξε στη γραμμή ο Ιβανόφ), στο 35′ άνοιξαν το σκορ με το πλασέ του Μουχτάρ (σε μια φάση που… χάθηκε η μπάλα με την άμυνα του Παναθηναϊκού απλά να κοιτάει). Ο Ιμπάρμπο στο 38′ έχασε μοναδική ευκαιρία να «τελειώσει» το ματς, όταν από λάθος των Δανών βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Τόπελ αλλά σημάδεψε το αριστερό δοκάρι.

Βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να αλλάξει ούτε μία μπαλιά σε 45 λεπτά, ο Αντρέα Στραματσόνι έβαλε στο 46′ τον Λέτο και λίγο αργότερα τον Λουντ και ο Παναθηναϊκός έγινε πιο κινητικός και πιο ουσιαστικός. Ο Αργεντινός πήρε πρωτοβουλίες και στο 54′ μετά από πολύ ωραία πάσα στον Γουακάσο και γύρισμα του τελευταίου, ο Μπεργκ έχασε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Χωρίς αποτέλεσμα και η εκτέλεση φάουλ του Μπεργκ στο 61′, με τον Ιβανόφ να μην μπορεί να βρει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα. Το έκανε όμως, λίγο μετά. Στο 65′, από τη σέντρα του Λουντ, ο προωθημένος Ιβανόφ με γυριστή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 και «κλείδωσε» την πρόκριση. Στο 82′ ο Τόπελ είπε «όχι» στον Λουντ και ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να φύγει νικητής. Έφυγε όμως, με την πρόκριση!

ΣΚΟΡΕΡ: 35′ Μούχταρ – 66′ Ιβανόφ

ΔΟΚΑΡΙ: 38′ Ιμπάρμπο

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: –

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 45+1′ Χουλσάγκερ – 40′ Γουακάσο, 49′ Κουτρουμπής

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Όλιβερ Ντράχτα (Αυστρία)

ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ (Αλεξάντερ Ζόρνιγκερ): Τόπελ, Χολστ (67′ Ουρένια), Ρέκερ, Χέρμανσον, Λάρσον, Νόργκαρντ, Πίρι (75′ Κόρλου), Χουλσάγκερ, Μούχταρ, Βίλτσεκ, Πούκι (83′ Γιάκομπσεν)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Μολέντο, Μέστο, Χουλτ (85′ Βιγιαφάνιες), Ζέκα, Λεντέσμα (59′ Λουντ), Γουακάσο, Μπεργκ, Ιμπάρμπο (46′ Λέτο)

sentragoal.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ