Τώρα που η αγωνία για τις βάσεις των φετινών Πανελληνίων εξετάσεων έφτασε στο τέλος της, οι ιστορίες αρκετών μαθητών έρχονται στη δημοσιότητα.

Και αν όλοι ασχολούνται με τους μαθητές που πέρασαν πρώτοι σε μια σχολή, η ιστορία μιας μαθήτριας από την Κρήτη είναι πραγματικά μοναδική.

Λέγεται Ελπινίκη Λιανουδάκη. Ήταν μέχρι πέρυσι μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Τυμπακίου στη Μεσαρά Ηρακλείου και από φέτος πλέον είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για όλους όσοι δεν γνωρίζουν στη Μεσαρά δεν υπάρχει φροντιστήριο για την ισπανική γλώσσα, ωστόσο η Ελπινίκη κατάφερε να περάσει στην ισπανική φιλολογία.

Όπως περιγράφει όλο χαρά ο πατέρας της κ. Δημήτρης Λιανουδάκης:

«Ένα πρωί, μετά το πέρας των πανελληνίων, μας λέει ότι θα πρέπει να ανέβει στην Αθήνα να δώσει Ισπανικά, Μα, ξέρεις Ισπανικά, τη ρωτήσαμε με απορία… Και βέβαια ξέρω, μας απάντησε… Διαβάζω εδώ και καιρό μέσω ιντερνέτ και είμαι έτοιμη να πάω να δώσω εξετάσεις!

Και πράγματι η Ελπινίκη πήγε στην Αθήνα, έδωσε εξετάσεις, έγραψε 13,5 στα Ισπανικά χωρίς κανένα φροντιστήριο και πέρασε στη σχολή που ονειρευόταν…

Το γεγονός εξέπληξε τους καθηγητές της στο Λύκειο Τυμπακίου, που ούτε αυτοί γνώριζαν τους σκοπούς της.

Το γεγονός όμως δείχνει ένα παιδί με πίστη και θέληση για ότι ονειρεύεται και που με το δικό του 

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top