Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νέο concept Zara στην Ελλάδα

Μια νέα εικόνα για τα καταστήματα της στην Ελλάδα παρουσιάζει η αλυσίδα Ζara του Ομίλου Ιnditex συνεχίζοντας τις επενδύσεις της στην ελληνική αγορά.

Σε αυτό το πλαίσιο προχώρησε στην ανακαίνιση του καταστήματος που διατηρεί στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens στο Μαρούσι, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του σήμερα Πέμπτη 25 Αυγούστου, με το νέο image που ακολουθεί το concept της αλυσίδας για τα νέα καταστήματα.

Σύμφωνα με την αλυσίδα, η ουσία της νέας εικόνας του καταστήματος Zara συνοψίζεται σε βασικά στοιχεία όπως καθαρότητα, λιτότητα και λειτουργικότητα. Επίσης, η εσωτερική του διακόσμηση εστιάζει στην άμεση επαφή του πελάτη με τα προϊόντα Zara σε ένα ανοικτό, ελεύθερα προσβάσιμο και όμορφο περιβάλλον.

Ευρύχωροι διάδρομοι και βασικά μεταλλικά στοιχεία δημιουργούν το περιβάλλον που επιτρέπει στον πελάτη να απολαύσει την εμπειρία να κοιτάζει, να αγγίζει, να δοκιμάζει και να αλληλοεπιδρά με τα προϊόντα ενώ άνω από τα ταμεία λειτουργούν οθόνες LED που παρουσιάζουν highlights από τις νέες συλλογές.

Το ανακαινισμένο κατάστημα βρίσκεται στο δεύτερο επίπεδο του The Mall Athens και καλύπτει μια επιφάνεια 2.105 τ.μ., όπου παρουσιάζονται όλες οι συλλογές της αλυσίδας, γυναικεία, ανδρικά, TRF και παιδικά.

Σήμερα, η Zara διαθέτει 45 καταστήματα σε όλες τις πόλεις της χώρας. Η Ελλάδα υπήρξε πάντα μια σημαντική αγορά για την Inditex, φιλοξενώντας περισσότερα από 160 καταστήματα των αλυσίδων του Ομίλου. Παρά δε διάφορες φήμες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα ο Όμιλος προχωρά σταθερά σε κινήσεις ανάπτυξης στην χώρα μας και για αυτό το λόγο υλοποιεί ανακαινίσεις ή επεκτάσεις σε υφιστάμενα σημεία πώλησης και εγκαινιάζει νέα καταστήματα τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια. Χαρακτηριστικό είναι πως το 2015, η Inditex παρουσίασε καταστήματα Pull & Bear, Stradivarius και Berska στο εμπορικό κέντρο River West, δύο νέα σημεία Stradivarius σε Ρόδο και Τρίκαλα ενώ εγκαινίασε και το εποχιακό κατάστημα της Οysho στη Μύκονο.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Ομίλου πρόσφατα υπογράφησαν συμφωνίες για νέα καταστήματα ενώ ήδη μέσα στην τρέχουσα χρονιά έχουν εγκαινιαστεί καταστήματα Stradivarius σε Κοζάνη και Χανιά και έχει ξεκινήσει την λειτουργία του Bershka στην Λάρισα. Παράλληλα έχουν ανακαινιστεί καταστήματα Stradivarius (Θεσσαλονίκη-Τσιμισκή), Pull & Bear (Τhe Mall Athens) και Zara Home (Θεσσαλονίκη-Πυλαία). Μετά και την ανακαίνιση του Zara στο The Mall Αthens αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες κινήσεις ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ισπανικός όμιλος έχει δώσει την έγκριση του για ακόμη πιο εντατική διερεύνηση της εγχώριας αγοράς ακινήτων με στόχο την δημιουργία νέων καταστημάτων.

Θα πρέπει να αναφερθεί, επίσης, πως με βάση τα τελευταία διαθέσιμα οικονομικά στοιχεία, ο Ομίλος στην Ελλάδα κατέγραψε ιδιαίτερα θετική πορεία και στην χρήση του 2015 (01/02/2015 έως 31/01/2016). Όλα τα σήματα της Inditex, πλήν της Massimo Duti, κατόρθωσαν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, οι οποίες αθροιστικά άγγιξαν τα 420,5 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 5,95%. Αναλυτικότερα, η αλυσίδα Zara στη χρήση του 2015 κατέγραψε αύξηση πωλήσεων ύψους 6,04% στα 196,3 εκατ.ευρώ, ενώ διψήφια αύξηση πωλήσεων έχουν να επιδείξουν οι αλυσίδες Stradivarius (+15,02%) με πωλήσεις 43,7 εκατ.ευρώ και Zara Home (+12,41%) στα 17,2 εκατ.ευρώ. Ακολούθησε η αλυσίδα Bershka με αυξημένες πωλήσεις κατά 7,03% στα 68,6 εκατ.ευρώ, η Oysho με 20 εκατ.ευρώ (+2,93%) και η Pull&Bear με πωλήσεις της τάξης των 48,1 εκατ.ευρώ (+0,51%).Η μοναδική αλυσίδα του ομίλου η οποία παρουσίασε μικρή κάμψη (-1,74%) όπως σημειώθηκε είναι η Massimo Dutti, της οποίας οι πωλήσεις ανήλθαν το 2015 στα 26,6 εκατ.ευρώ.

economy365.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ